Logo RV Naarden

Coastal Rowing op het Gooimeer

 

Roeien op groot water met golven en jagende wolken, watervogels en vooral ruimte om je heen . . . Leuk, spannend en sportief! Ervaar het gevoel en je bent verkocht.

 

 
het-hele-jaar-gezond-buiten
 

Het hele jaar lekker gezond buiten

Houd je van lekker gezond buiten en zoek je een nieuwe uitdaging? Kom dan coastal roeien bij Roeivereniging Naarden. Naarden roeit tegenwoordig met spiksplinternieuwe, speciaal ontworpen coastal boten op het Gooimeer. Daardoor kun je (ook als beginner) in ruig water, zonder al te veel behendigheid al heel snel instappen. En dat bijna elke dag, zomer en winter, zolang er niet te veel wind, mist of vorst op het Gooimeer is.

 

Uitdaging voor iedereen

De golven en stroming op het Gooimeer zorgen voor veel dynamiek en spanning. In de boot train je vooral op uithoudingsvermogen en spierkracht. Dat maakt coastalroeien de ideale sport voor iedereen die van een uitdaging houdt en lang fit wil blijven. Zo kun je tot op zeer hoge leeftijd blijven roeien. Kinderen (vanaf 10 jaar) leren uiteraard eerst veilig roeien in rustiger water.

 
voor-iedereen-10-99
 
landscape-cronos 2
 
gezellige-vereniging
 

Gezellige vereniging

Coastalroeien is een teamsport. Je hebt elkaar nodig om de boot in- en uit het water te brengen en je roeit altijd samen. Dat kan in een tweepersoons boot met elk twee riemen (dubbel twee) of een vierpersoons boot met elk twee riemen (dubbel vier) met of zonder stuurman. Je gaat dus nooit alleen het Gooimeer op. En er is altijd wel iemand om mee te roeien, want Naarden is een gezellige roeiclub met bijna 500 leden die stuk voor stuk van roeien houden.

 

Sporten op elk niveau

Je kunt de sport op elk gewenst niveau beoefenen. Recreatief of op wedstijdniveau en alles wat daar tussen ligt. Wanneer je ook in andere boten van Naarden wilt roeien, kun je bij de vereniging nog veel meer roeidiploma’s halen.

 
sporten-op-elk-niveau
 
weinig-blessures
 

Weinig kans op blessures

Roei je met de juiste techniek en niet te zwaar, dan is het risico op blessures laag. De roeihaal is immers een symetrische beweging zonder onverwachte uitschieters en je hebt geen fysiek contact met andere sporters. Voordat je in de boot stapt krijg je altijd eerst roeiinstructie. Niet alleen om de juiste techniek aan te leren, maar ook om schade aan boten te voorkomen. 

 
landscape-cronos 2
 

Enthousiaste instructeurs

Onze enthousiaste instructructeurs staan klaar om jou zo goed mogelijk te leren roeien en plezier te geven aan de sport. Het zijn allemaal vrijwilligers die instructie geven omdat ze dat vooral leuk vinden. Dat merk je meteen zodra je instapt.

 
enthousiaste-instructuers
 
uitgebreide-vloot
 

Uitgebreide vloot

De Coastal boten van RV Naarden liggen in een eigen botenloods in de Jachthaven van Huizen, direct aan het Gooimeer  aan de Ambachtsweg 65. Nog veel meer roeien kan je ook vanuit het clubhuis en botenloods aan de Thierensweg 1 in Naarden. Daar liggen nog zo'n honderd boten klaar om de vaart op te gaan.

 

Wil je meer weten over veiligheid, techniek, vaarroutes en boten bij coastalrowing Naarden? Kijk dan hier.

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube