Logo RV Naarden

Coastal Rowing

 

Coastal Rowing is feitelijk ‘roeien op groot water’ met wind en golven en stroming, grote vergezichten en mogelijkheid tot langere tochten en bezoeken aan andere havens. En dat in boten met dezelfde roeitechniek als de ‘gebruikelijke’ roeiboten: rolbankjes en slidings en nadruk op cadans en inpik etc. Iedereen, die het zeeroeien eenmaal heeft ervaren, is enthousiast over beleving van ruimte en natuur op groot water. Inmiddels heeft Coastal Rowing volgens de KNRB zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst staat van zowel internationale roeifederatie als KNRB. Daarnaast wordt toerroeien op groot water bevorderd. Ook bij RV Naarden kun je aan Coastal Rowing doen.

 

 
img-1921

Boten: Yole de Mer

Bij de Coastal Rowing afdeling van RV Naarden wordt geroeid in Yole de Mer’s – uit Frankrijk afkomstige zeeroeiboten met zelflozende romp en luchtkasten en bredere romp, die veilig roeien op groot water mogelijk maken. De boten zijn te reserveren via de botenplanner.

Locatie

RV Naarden roeit vanuit Jachthaven ’t Huizerhoofd in Huizen. Daar is de beschikking over twee boten: een Yole de Mer 2 x zonder (Zoute Louise) en Yole de Mer 4x + (de Zephyr)

 

img-3786

Veiligheidseisen

Er wordt gevaren op groot water met extra veiligheidseisen, die nodig zijn om ongelukken te voorkomen. Alvorens uit te varen gelden de volgende regels:

Bij dichte mist (zicht 50 -100 m) en harde wind ( 5 Beaufort = 29-38 km .h / 17 -21 knopen) geldt een vaarverbod evenals bij temperaturen onder nul en/of ijs(vorming). Afhankelijk van de windrichting kan de grens al bij 4 Beaufort liggen. Een en ander ter beoordeling van de stuurman/schipper.

Eisen aan de bemanning

  • De stuurman heeft minimaal S1/W1 certificaat , kennis van vaarreglement (BPR) en kennis van vaargebied met basale navigatie-kennis en vaardigheid in beoordelen van weersituatie.
  • Voor de overige bemanningsleden is W1 aan te bevelen.
  • Het dragen van zwemvesten is verplicht

Vaargebied en route

img-1073Vanuit Huizen roeien we op het Gooimeer en aangrenzende wateren. Een kaart met het vaargebied is beschikbaar. Denk aan routes naar Almere Haven, Naarderbosch, Muiderberg en de Eem.

 

img-4702
 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube