Logo RV Naarden

Informatie jeugdroeien

 

Een levendige jeugd

Roeivereniging Naarden kent bijna 500 leden, daarvan zijn zeker 100 leden tussen de 10 en 18 jaar. Kenmerk van de Naardense jeugd is misschien wel de combinatie van ambitie, hulpvaardigheid en gezelligheid. En alle leden van de vereniging begrijpen het als geen ander: je moet eerst leren roeien.

Leren roeien

Roeien is een technische sport waarbij het nodig is om eerst de basistechniek aan te leren voordat een roeier in een team kan worden ingedeeld of kan deelnemen aan wedstrijden. Nieuwe jeugdleden krijgen daarom bij voorkeur roeiles in een skiff. Dat is een smalle, eenpersoons boot. De lessen zijn ingedeeld in beginners- en vervolginstructie. De instructieperiode wordt afgesloten met het afleggen van een of meer jeugdskiff-proeven. Na het halen van minimaal de eerste jeugdskiff-proef wordt de roeier ingedeeld in een team.

Basisinstructie

De basisinstructie begint tweemaal per jaar. In principe is dat de eerste zondag van april en de eerste zondag van september. De vervolgstappen voor roeiers die in het voorjaar beginnen verlopen iets anders dan de stappen voor degenen die in het najaar beginnen.

         Agenda jeugd

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria

              Bekijk de volledige agenda

20150919 120734 DSC 0227

Teamroeien

Na het halen van de eerste jeugdskiff-proef, worden de roeiers ingedeeld in een team. Met dat team roeien en sturen ze in twee- of vierpersoonsboten, leggen ze steeds langere afstanden af en gaan ze trainen voor jeugdwedstrijden.

Jeugd-/juniorenwedstrijden

Als team kun je je opgeven voor jeugd- en juniorenwedstrijden. Dat zijn wedstrijden over afstanden van 250 tot 1000 meter. Ruim van tevoren wordt een inschrijfformulier gemaild met alle gegevens. Er zijn vier leeftijdsklassen: 11/12 jaar, 13/14 jaar, 15/16 jaar en 17/18 jaar. Tot en met 14 jaar ben je jeugdroeier, van 15 t/m 18 jaar junior. Het kalenderjaar waarin je de genoemde leeftijd bereikt is bepalend voor de indeling in een bepaalde leeftijdsklasse.

Competitieroeien

Voor jeugdleden en junioren met talent en ambitie is de volgende stap na jeugd-/juniorenwedstrijden, met een team competitieroeien. Ze krijgen een coach toegewezen. We verwachten van deze roeiers dat ze een aantal keren per week serieus trainen, in overleg met de coach. Daar zit ’s winters ook conditietraining in de zaal bij waarvan de kosten voor rekening van de ouders zijn. De wintercompetitie van Noord-Holland (DiNHo) bestaat uit zeven wedstrijden over verschillende afstanden, variërend van 250 tot 2.500 meter. De teams roeien in vierpersoons en eenpersoons boten en doen mee met een wedstrijd op de ergometer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over jeugdroeien in onze bibliotheek onder het kopje Jeugd. Heb je vragen, dan kan je contact opnemen met de Jeugdcommissie.

 

IMGP9246
 

Ouderinzet

We verwachten van ouders onder meer dat ze van tijd tot tijd meefietsen langs de kant als extra begeleiding. Kinderen onder de 14 jaar mogen nog niet zonder begeleiding op de vaart roeien. Verder moeten de ouders bij toerbeurt naar wedstrijden rijden.

Recreatieroeien

Voor jeugdleden en junioren die het gezellig vinden om met elkaar te gaan roeien, maar die geen behoefte hebben aan wedstrijden, is het recreatieroeien heel geschikt. Ze gaan met hun team het water op om lekker te genieten van het roeien en elkaars gezelschap. Als ze dat leuk vinden, kunnen ze bij gelegenheid meedoen aan jeugd- en juniorenwedstrijden.

 


 

Landelijk wedstrijdroeien

Coaches en teambegeleiders scouten regelmatig de competitieteams. Talentvolle roeiers, die minimaal vijf keer per week kunnen trainen, krijgen de mogelijkheid om op landelijk niveau wedstrijden te roeien. Dat zijn wedstrijden op bijvoorbeeld de Bosbaan in Amstelveen. Er zijn twee leeftijdsklassen: 15/16 en 17/18 jaar. Landelijke wedstrijdroeiers krijgen een coach toegewezen die in nauw contact staat met de ouders en de commissaris wedstrijden van de vereniging. In de winter is er tweemaal zaaltraining, op kosten van de ouders. 

 

Contact - Jeugdcommissie

Voorzitter 

Gabrielle van Waes

eissimmocdguej.[antispam].@roeinaarden.nl

Beginnersinstructie

Mek Vooren

eissimmocdguej.[antispam].@roeinaarden.nl

Coördinatie ouderinzet

Marc Eijkens

teznireduo.[antispam].@roeinaarden.nl

Teamroeien en vervolginstructie

Barbara Koudijs-Kok 

eissimmocdguej.[antispam].@roeinaarden.nl

Jeugd- en juniorenwedstrijden

Dirk Gijsbert Waasdorp, Irene Lipper, Frans Jan Middelman

dguejnedjirtsdewtiu.[antispam].@roeinaarden.nl

Juniorencoaches sehcaocneroinuj.[antispam].@roeinaarden.nl
 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube