Logo RV Naarden

Over ons

 

Houd je van lekker buiten en in beweging zijn? Dan is roeien vast iets voor jou! Als je regelmatig roeit, bouw je een goede conditie op. Roeien is een sport waarbij je nagenoeg alle spiergroepen gebruikt. En omdat je met roeien je gewrichten niet zwaar belast, komen blessures bijna niet voor. Behalve bij vorst, sterke wind, mist en onweer, wordt het hele jaar door geroeid. In de zomer kan je vaak ook 's avonds roeien. Je roeit bij Roeivereniging Naarden op de trekvaart tussen Naarden en Muiden, of in het waterrijke gebied rondom de vesting. Dat doen we al sinds 1952 en inmiddels met bijna 500 leden.

Recreatief- of wedstrijdroeien

Roeien kan op veel manieren: individueel of in een team, puur recreatief of op wedstrijdniveau. Hoewel roeien op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, vereist het een behoorlijke inspanning om de roeibeweging goed onder de knie te krijgen. Daarom krijg je een uitgebreide roei-instructie voordat je zelfstandig het water op kunt. Zo leer je de roeitechniek, het materiaal, de vaarregels en ook de vereniging kennen. Wanneer je de basis van de roeisport beheerst, kun je zelf kiezen op welk niveau je de sport wil uitoefenen.

 
20150919 155217 DSC 0522
20150517 113034 dsc 0635

Veel verschillende boottypen

De vereniging beschikt over ruim 70 boten verdeeld over 14 verschillende boottypen. De boottypen lopen sterk uiteen. Van breed en stabiel (wherry) tot smal en snel (gladde boten) en van één tot en met acht roeiers. Je kunt roeien met twee riemen per roeier (scullen) of met één riem per roeier (boordroeien). Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen boten met en boten zonder stuurman. Als je gaat roeien, zul je merken dat elk boottype weer heel anders roeit. Dit zorgt er voor dat je niet snel uitgekeken raakt op de roeisport.

Gezellig verenigingsleven

Naast roeien, biedt Roeivereniging Naarden ook veel op het gebied van gezelligheid. Ieder weekend is onze sociëteit open. De koffie met koek na het roeien is een kenmerkende traditie binnen onze vereniging. Binnen in het clubgebouw, maar zeker ook buiten op het terras is het heerlijk toeven. En omdat er leden achter de bar staan, zijn onze consumpties niet duur. Binnen de vereniging worden allerlei activiteiten georganiseerd. Denk aan toertochten, vaardigheidsproeven, indoortrainingen, clubkampioenschappen en jeugdkampen. Het roeien staat natuurlijk centraal, maar als lid kun je ook op allerlei andere manieren actief zijn binnen de vereniging. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een commissie of te helpen bij evenementen. 

 

 

DSC 0752
 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube