Logo RV Naarden

Clubkampioenschappen

 

Ieder jaar organiseert RV Naarden een aantal grote roeievenementen. Op de derde zaterdag in september zijn dat de Naardense Clubkampioenschappen (NCK). De NCK is een conditie- en vaardigheidsmeting voor roeiers in diverse boottypen en ploegsamenstellingen. De wedstrijd is een tijdrace voor iedereen die gewoon eens in een ongedwongen sfeer een prestatie wil leveren. En bijna iedereen kan meedoen, van junior tot veteraan, van recreant tot wedstrijdroeier.

 

Agenda evenementen

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 
0868226d-083c-4098-a307-7c22598fa319

Wedstrijd

De wedstrijden worden op de Naardertrekvaart geroeid over een afstand van 4.000 meter tussen de Hakkelaar en de Irenebrug (de brug bij het Shell-pompstation). Sinds 2017 kan er ook voor de 2 km worden ingeschreven. Jeugd en beginners roeien 1.000 meter (start vlak bij de A1).
Deelnemers kunnen in zowel gladde- als C-boten de wedstrijd roeien. Het startverschil is afhankelijk van het boottype. Deelnemende boottypes zijn skiff, dubbeltwee, twee zonder, dubbelvier, boordvier, acht, C1, C2 en C4. Er wordt geroeid in clubtenue en een ieder mag meedoen in alle boten waarvoor hij/zij roeibevoegd is. Bekijk voordat je instapt de baankaart.

Prijzen

In elk veld waar ten minste twee ploegen deelnemen, is een medaille te behalen. Tevens wordt een allround winnaar aangewezen volgens omrekenfactoren voor leeftijd, geslacht en boottype. Ook zijn er twee wisselprijzen te behalen, te weten voor de beste wedstrijdploeg (de Theo van Eijdenprijs) en voor de beste niet-wedstrijdploeg. 

Wedstrijdreglement

Om de Naardense Clubkampioenschappen elk jaar tot een succes te maken, is veel organisatie en planning nodig. Oproeien tot de start en de races zelf gaan volgens een strak schema. Daarom is het belangrijk dat alle deelnemers vooraf op de hoogte zijn van het wedstrijdreglement.

DSC 1111

Inschrijven

Wanneer de inschrijving is geopend, kunnen leden zich inschrijven op de flap-over in het clubgebouw. De sluitingsdatum voor de inschrijvingen is de laatste zondag vóór de wedstrijd om 12.00 uur. Voor vragen of verdere informatie kan je je wenden tot de wedstrijdleider via een e-mail.

1ac8cef5-ba50-4231-803b-600dc84f9e8d

Baankaart

start NCK

start

finish NCK

finish

Cinema


 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube