Logo RV Naarden

Wedstrijdroeien

 

Het beste uit jezelf halen, de kick van de snelheid, varen in allerbeste boten, het ultieme ploeggevoel, blik pakken of juist je verlies wegslikken…

Bij RV Naarden kan jong en oud meedoen aan wedstrijdroeien. Een enthousiaste groep leden, met name jeugd/junioren en veteranen, maakt hier gebruik van.

c4675065-013d-45c9-9464-404e7fb85f68

        Wedstrijdagenda 

JUN
10
Northwave Regatta — 10 en 11 juni

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Waarschijnlijk op Willem-Alexander Baan (WAB) Zevenhuizen

JUN
16
Toertocht Ronde Hoep

Evenementen | 10:00 - 17:00 | RV Michiel de Ruyter Uithoorn

Toertocht Ronde Hoep Datum: 16 juni 2023 Tijd: 10:00 tot 17:00 Locatie RV Michiel de Ruyter...

JUL
8
Dutch International Youth Regatta (DIYR) — 8 en 9 Juli

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Bosbaan, Amstelveen

 
 

Wedstrijdcontract

Om in te schrijven en dus te mogen starten voor nationale wedstrijden (waaronder de Heineken Roeivierkamp, de Head, Tromp Boat Race etc.) moeten roeiers, stuurlieden en coaches een wedstrijdcontract getekend hebben. Het wedstrijdcontract kan worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat.

Inschrijfgelden

De vereniging betaalt voor elke jeugdroeier de inschrijfgelden voor de wedstrijden.  Ook mogen de brandstofkosten die gemaakt zijn voor transport van de boten van en naar evenementen waar de jeugd aan deelneemt, bij de wedstrijdcommissaris worden gedeclareerd. Voor senioren en veteranen geldt dat zij de inschrijfgelden en transportkosten zelf betalen. Deze kosten worden door de vereniging voorgeschoten en vervolgens bij de deelnemende ploegen in rekening gebracht.

 
IMG 0284

Faciliteiten voor wedstrijdroeiers

De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten. Daarnaast worden wedstrijden gevaren in afschrijfboten. Wedstrijdboten moeten worden afgeschreven voor gebruik. De vereniging hanteert een aantal principes voor de toewijzing en het gebruik van wedstrijdboten. 

Voor wedstrijdploegen zijn een aantal strokecoaches, speedcoaches en coxboxen beschikbaar. Deze kunnen worden aangevraagd bij de wedstrijdcommissaris. De elektronica wordt – indien nog beschikbaar – op basis van een bruikleenovereenkomst aan individuele leden in bruikleen gegeven. Kijk hiervoor in onze bibliotheek.

Wedstrijdploegen kunnen voor de winterperiode een aanvraag doen voor het op vaste tijden gebruiken van een aantal ergometers. 

Toewijzing wedstrijdboten

RV Naarden beschikt over verschillende boottypes die passen bij diverse roeidisciplines. Lees hier de regels voor het gebruik van wedstrijdboten: 

  1. Wedstrijdvieren en -achten 
    Deze boten zijn beschikbaar voor alle wedstrijdploegen en hoeven niet vooraf aangevraagd. Ze moeten echter wel onderling afgestemd. indien dit botst met gebruik op wedstrijddagen, dan dient dit te worden aangegeven bij de commissaris wedstrijden. Deze regelt dan de toewijzing voor de wedstrijd. (Gezien het feit dat er één wedstrijd-acht is, kan in overleg en na toestemming hiervan worden afgeweken)
  2. Wedstrijd-tweeen en -skiffs
    Deze boten moeten per wedstrijd aangevraagd worden bij de wedstrijdcommissaris en niet eerder dan 3 maanden voor de wedstrijd. Toewijzing vindt altijd plaats. Maximaal 2 ploegen per boot.
  3. Wedstrijdskiffs Bonnet en Stilet:
    Deze twee boten zijn bestemd voor onze beste wedstrijdroeiers; de aanvraag moet goedgekeurd worden door de commissaris wedstrijden in samenspraak met de wedstrijdcoaches.

Wie met meerdere ploegen roeit in een zelfde wedstrijdboot dient de trainingstijden onderling te bespreken. Overleg dit altijd met elkaar. In de wedstrijdcoachvergaderingen wordt het schema met trainingstijden regelmatig afgestemd.

Trainingen

Wedstrijdroeiers moeten denken aan een minimum van drie trainingen per week. Bij minder trainingen is het niet mogelijk om de conditie op te bouwen die nodig is om op een verantwoorde wijze een wedstrijd te varen.  

Sportkeuring

Wanneer een sportkeuring? De roeibond beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring (basis sportmedisch onderzoek, een basis-plus sportmedisch onderzoek of een groot sportmedisch onderzoek) hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit.

De jeugdwedstrijdroeiers bij RV Naarden moeten verplicht een eenmalig groot sportmedisch onderzoek ondergaan zodra ze beginnen met wedstrijdroeien. Voor alle andere wedstrijdroeiers is het dringende advies een goede sportkeuring te laten uitvoeren.

De aanbevelingen van de KNRB betreffen niet alleen wedstrijdroeiers maar ook mensen die recreatief roeien. Elke roeier vanaf 35 jaar dient zich te realiseren dat hart- en vaatziekterisico’s toenemen en dat het daarom verstandig is zich regelmatig medisch te laten keuren, minimaal eens in de twee jaar.

Kijk voor informatie op de site van KNRB.

 

Heineken 2016 acht
 

Interesse

Heb je interesse in wedstrijdroeien? Neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris om te horen wat precies jouw mogelijkheden bij de vereniging zijn. 

 

20170702-171524

Bibliotheek

In onze bibliotheek is verdere informatie te vinden, niet alleen de spelregels m.b.t. inschrijven en transport maar ook adviezen over kleding, voeding en training, en oefeningen voor rompstabiliteit. 

 

KNRB Wedstrijdkalender

De KNRB stelt elk jaar de wedstrijdkalender op. Deze geeft aan op welke data de verschillende wedstrijden gehouden worden. Uitgebreidere informatie over de wedstrijden kan je vinden op de sites van de betreffende wedstrijden of de organiserende verenigingen.  

 

Laatste wedstrijdnieuws

Startschema Koppelcup: ruim 80 enthousiastelingen

Datum: 09 juni 2023
Aanstaande zaterdag 10Juni is het zover: de Koppelcup. Maar liefst 80 mensen nemen deel; van roeiers, fotografen tot tijdwaarnemers. Hier tref je het startschema* aan. Dit onder voorbehoud van wijzigingen (evt fouten zo spoedig mogelijk melden).Bijgaand de laatste wedstrijd details:- Tussen 11:00... Lees meer

Laatste Koppelcup nieuws

Datum: 28 mei 2023
De leukste roeiwedstrijd van Naarden vindt plaats op zaterdag 10 juni 2023. Schrijf je nu in met je kinderen, broer, zus, vader, moeder, neef of nicht (of een andere relatie), en ding mee naar de prestigieuze koppelcup-bokaal  2023!! Heb je je al ingeschreven. Leuk. Weet dan dat er nog een beroe... Lees meer

Eerste blik voor Groot Arsenaal

Datum: 15 mei 2023
Op de Spaarne Lente Race is het eerste blik getrokken in onze spiksplinter nieuwe acht: de Groot Arsenaal. De Dames Acht van Naarden won het gecombineerde Masters veld. Van harte gefeliciteerd. Lees meer

Nu ook Blind Date bij Koppelcup

Datum: 26 april 2023
Altijd wat spanning in je leven willen hebben? Dan is dit je kans. Want de Koppelcup organisatie maakt de blind date mogelijk. Weet je nog niet met wie je wilt roeien op 10 juni? Ben je nog niet zo lang lid? Dan is de Blind Date roei-experience wat voor jou. Jij schrijft je in en via een 'tindera... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube