Logo RV Naarden

Wedstrijdroeien

 

Het beste uit jezelf halen, de kick van de snelheid, varen in allerbeste boten, het ultieme ploeggevoel, blik pakken of juist je verlies wegslikken…

Bij RV Naarden kan jong en oud meedoen aan wedstrijdroeien. Een enthousiaste groep leden, met name jeugd/junioren en veteranen, maakt hier gebruik van.

c4675065-013d-45c9-9464-404e7fb85f68

        Wedstrijdagenda 

FEB
11
Twentse Winter Wedstrijden

Wedstrijden

MRT
16
Heineken Roeivierkamp, 16 en 17 maart

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Amsterdam

MRT
23
Jeugd- en Tweehead 23 en 24 maart

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Amsterdam

JUN
9
Dutch Masters Tilburg

Wedstrijden

 
 

Wedstrijdcontract

Om in te schrijven en dus te mogen starten voor nationale wedstrijden (waaronder de Heineken Roeivierkamp, de Head, Tromp Boat Race etc.) moeten roeiers, stuurlieden en coaches een wedstrijdcontract getekend hebben. Het wedstrijdcontract kan worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat.

Inschrijfgelden

De vereniging betaalt voor elke jeugdroeier de inschrijfgelden voor de wedstrijden.  Ook mogen de brandstofkosten die gemaakt zijn voor transport van de boten van en naar evenementen waar de jeugd aan deelneemt, bij de wedstrijdcommissaris worden gedeclareerd. Voor senioren en veteranen geldt dat zij de inschrijfgelden en transportkosten zelf betalen. Deze kosten worden door de vereniging voorgeschoten en vervolgens bij de deelnemende ploegen in rekening gebracht.

 
IMG 0284

Faciliteiten voor wedstrijdroeiers

De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten. Daarnaast worden wedstrijden gevaren in afschrijfboten. Wedstrijdboten moeten worden afgeschreven voor gebruik. De vereniging hanteert een aantal principes voor de toewijzing en het gebruik van wedstrijdboten. 

Voor wedstrijdploegen zijn een aantal strokecoaches, speedcoaches en coxboxen beschikbaar. Deze kunnen worden aangevraagd bij de wedstrijdcommissaris. De elektronica wordt – indien nog beschikbaar – op basis van een bruikleenovereenkomst aan individuele leden in bruikleen gegeven. Kijk hiervoor in onze bibliotheek.

Wedstrijdploegen kunnen voor de winterperiode een aanvraag doen voor het op vaste tijden gebruiken van een aantal ergometers. 

Toewijzing wedstrijdboten

RV Naarden beschikt over verschillende boottypes die passen bij diverse roeidisciplines. Lees hier de regels voor het gebruik van wedstrijdboten: 

  1. Wedstrijdvieren en -achten 
    Deze boten zijn beschikbaar voor alle wedstrijdploegen en hoeven niet vooraf aangevraagd. Ze moeten echter wel onderling afgestemd. indien dit botst met gebruik op wedstrijddagen, dan dient dit te worden aangegeven bij de commissaris wedstrijden. Deze regelt dan de toewijzing voor de wedstrijd. (Gezien het feit dat er één wedstrijd-acht is, kan in overleg en na toestemming hiervan worden afgeweken)
  2. Wedstrijd-tweeen en -skiffs
    Deze boten moeten per wedstrijd aangevraagd worden bij de wedstrijdcommissaris en niet eerder dan 3 maanden voor de wedstrijd. Toewijzing vindt altijd plaats. Maximaal 2 ploegen per boot.
  3. Wedstrijdskiffs Bonnet en Stilet:
    Deze twee boten zijn bestemd voor onze beste wedstrijdroeiers; de aanvraag moet goedgekeurd worden door de commissaris wedstrijden in samenspraak met de wedstrijdcoaches.

Wie met meerdere ploegen roeit in een zelfde wedstrijdboot dient de trainingstijden onderling te bespreken. Overleg dit altijd met elkaar. In de wedstrijdcoachvergaderingen wordt het schema met trainingstijden regelmatig afgestemd.

Trainingen

Wedstrijdroeiers moeten denken aan een minimum van drie trainingen per week. Bij minder trainingen is het niet mogelijk om de conditie op te bouwen die nodig is om op een verantwoorde wijze een wedstrijd te varen.  

Sportkeuring

Wanneer een sportkeuring? De roeibond beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring (basis sportmedisch onderzoek, een basis-plus sportmedisch onderzoek of een groot sportmedisch onderzoek) hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit.

De jeugdwedstrijdroeiers bij RV Naarden moeten verplicht een eenmalig groot sportmedisch onderzoek ondergaan zodra ze beginnen met wedstrijdroeien. Voor alle andere wedstrijdroeiers is het dringende advies een goede sportkeuring te laten uitvoeren.

De aanbevelingen van de KNRB betreffen niet alleen wedstrijdroeiers maar ook mensen die recreatief roeien. Elke roeier vanaf 35 jaar dient zich te realiseren dat hart- en vaatziekterisico’s toenemen en dat het daarom verstandig is zich regelmatig medisch te laten keuren, minimaal eens in de twee jaar.

Kijk voor informatie op de site van KNRB.

 

Heineken 2016 acht
 

Interesse

Heb je interesse in wedstrijdroeien? Neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris om te horen wat precies jouw mogelijkheden bij de vereniging zijn. 

 

20170702-171524

Bibliotheek

In onze bibliotheek is verdere informatie te vinden, niet alleen de spelregels m.b.t. inschrijven en transport maar ook adviezen over kleding, voeding en training, en oefeningen voor rompstabiliteit. 

 

KNRB Wedstrijdkalender

De KNRB stelt elk jaar de wedstrijdkalender op. Deze geeft aan op welke data de verschillende wedstrijden gehouden worden. Uitgebreidere informatie over de wedstrijden kan je vinden op de sites van de betreffende wedstrijden of de organiserende verenigingen.  

 

Laatste wedstrijdnieuws

Novembervieren

Datum: 07 november 2023
Met 5 ploegen trok RV Naarden erop uit om de krachten te meten met de besten van Nederland. Op het drassige gras bij RIC werden de boten snel en vakkundig opgeriggerd waarna het aansluiten was voor de koffie en de wc’s. Om 9:45 werd er opgeroeid en wat schitterend was het om te zien dat uit alle ... Lees meer

Finale regioroeien

Datum: 10 oktober 2023
Op de volgepakte Bosbaan werd de apotheose geroeid van de regioroei competitie 2023. Menigeen was ondanks een windkracht 5 toch van huis vertrokken om alle deelnemers hartstochtelijk aan te moedigen. De deelnemende verenigingen waren natuurlijk ook bestuurlijk vertegenwoordigd, zoals het heurt! ... Lees meer

Narcos 8 wint Willemsregatta

Datum: 25 september 2023
Met veel gejuich ging de Narcos Acht afgelopen weekend over de finish. De Willemsregatta was gewonnen en daarmee feitelijk het eerste blik voor deze acht veteranen in deze opstelling. De Willemsregatta is een boord-aan-boord wedstrijd over 3,5 km. De tegenstand was dit jaar feller dan vorig jaar.... Lees meer

Naardens succes in strijd om Bosbaanplek

Datum: 24 september 2023
Terwijl in ons clubhuis de nieuwe clubkampioenen werden gehuldigd, streden De Gooise Slag en de Heren van de Karnemelksloot op de Amstel. Inzet: een plaats op de Bosbaan. Lees een uitgebreid verslag in onze digitale doldruk. Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube