Logo RV Naarden

Wedstrijdroeien

 

Het beste uit jezelf halen, de kick van de snelheid, varen in allerbeste boten, het ultieme ploeggevoel, blik pakken of juist je verlies wegslikken…

Bij RV Naarden kan jong en oud meedoen aan wedstrijdroeien. Een enthousiaste groep leden, met name jeugd/junioren en veteranen, maakt hier gebruik van.

c4675065-013d-45c9-9464-404e7fb85f68

        Wedstrijdagenda 

MRT
11
Head of the River Amstel - 11 en 12 maart

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Amsterdam

MRT
18
Heineken Roeivierkamp, 18 en 19 maart

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Amsterdam

MRT
25
Jeugd- en Tweehead 25 en 26 maart

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Amsterdam

APR
15
Bosbaan Voorjaarsregatta — 15 en 16 April

Wedstrijden | 09:00 - 17:00 | Bosbaan, Amstelveen

 
 

Wedstrijdcontract

Om in te schrijven en dus te mogen starten voor nationale wedstrijden (waaronder de Heineken Roeivierkamp, de Head, Tromp Boat Race etc.) moeten roeiers, stuurlieden en coaches een wedstrijdcontract getekend hebben. Het wedstrijdcontract kan worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat.

Inschrijfgelden

De vereniging betaalt voor elke jeugdroeier de inschrijfgelden voor de wedstrijden.  Ook mogen de brandstofkosten die gemaakt zijn voor transport van de boten van en naar evenementen waar de jeugd aan deelneemt, bij de wedstrijdcommissaris worden gedeclareerd. Voor senioren en veteranen geldt dat zij de inschrijfgelden en transportkosten zelf betalen. Deze kosten worden door de vereniging voorgeschoten en vervolgens bij de deelnemende ploegen in rekening gebracht.

 
IMG 0284

Faciliteiten voor wedstrijdroeiers

De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten. Daarnaast worden wedstrijden gevaren in afschrijfboten. Wedstrijdboten moeten worden afgeschreven voor gebruik. De vereniging hanteert een aantal principes voor de toewijzing en het gebruik van wedstrijdboten. 

Voor wedstrijdploegen zijn een aantal strokecoaches, speedcoaches en coxboxen beschikbaar. Deze kunnen worden aangevraagd bij de wedstrijdcommissaris. De elektronica wordt – indien nog beschikbaar – op basis van een bruikleenovereenkomst aan individuele leden in bruikleen gegeven. Kijk hiervoor in onze bibliotheek.

Wedstrijdploegen kunnen voor de winterperiode een aanvraag doen voor het op vaste tijden gebruiken van een aantal ergometers. 

Toewijzing wedstrijdboten

RV Naarden beschikt over verschillende boottypes die passen bij diverse roeidisciplines. Lees hier de regels voor het gebruik van wedstrijdboten: 

  1. Wedstrijdvieren en -achten 
    Deze boten zijn beschikbaar voor alle wedstrijdploegen en hoeven niet vooraf aangevraagd. Ze moeten echter wel onderling afgestemd. indien dit botst met gebruik op wedstrijddagen, dan dient dit te worden aangegeven bij de commissaris wedstrijden. Deze regelt dan de toewijzing voor de wedstrijd. (Gezien het feit dat er één wedstrijd-acht is, kan in overleg en na toestemming hiervan worden afgeweken)
  2. Wedstrijd-tweeen en -skiffs
    Deze boten moeten per wedstrijd aangevraagd worden bij de wedstrijdcommissaris en niet eerder dan 3 maanden voor de wedstrijd. Toewijzing vindt altijd plaats. Maximaal 2 ploegen per boot.
  3. Wedstrijdskiffs Bonnet en Stilet:
    Deze twee boten zijn bestemd voor onze beste wedstrijdroeiers; de aanvraag moet goedgekeurd worden door de commissaris wedstrijden in samenspraak met de wedstrijdcoaches.

Wie met meerdere ploegen roeit in een zelfde wedstrijdboot dient de trainingstijden onderling te bespreken. Overleg dit altijd met elkaar. In de wedstrijdcoachvergaderingen wordt het schema met trainingstijden regelmatig afgestemd.

Trainingen

Wedstrijdroeiers moeten denken aan een minimum van drie trainingen per week. Bij minder trainingen is het niet mogelijk om de conditie op te bouwen die nodig is om op een verantwoorde wijze een wedstrijd te varen.  

Sportkeuring

Wanneer een sportkeuring? De roeibond beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring (basis sportmedisch onderzoek, een basis-plus sportmedisch onderzoek of een groot sportmedisch onderzoek) hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit.

De jeugdwedstrijdroeiers bij RV Naarden moeten verplicht een eenmalig groot sportmedisch onderzoek ondergaan zodra ze beginnen met wedstrijdroeien. Voor alle andere wedstrijdroeiers is het dringende advies een goede sportkeuring te laten uitvoeren.

De aanbevelingen van de KNRB betreffen niet alleen wedstrijdroeiers maar ook mensen die recreatief roeien. Elke roeier vanaf 35 jaar dient zich te realiseren dat hart- en vaatziekterisico’s toenemen en dat het daarom verstandig is zich regelmatig medisch te laten keuren, minimaal eens in de twee jaar.

Kijk voor informatie op de site van KNRB.

 

Heineken 2016 acht
 

Interesse

Heb je interesse in wedstrijdroeien? Neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris om te horen wat precies jouw mogelijkheden bij de vereniging zijn. 

 

20170702-171524

Bibliotheek

In onze bibliotheek is verdere informatie te vinden, niet alleen de spelregels m.b.t. inschrijven en transport maar ook adviezen over kleding, voeding en training, en oefeningen voor rompstabiliteit. 

 

KNRB Wedstrijdkalender

De KNRB stelt elk jaar de wedstrijdkalender op. Deze geeft aan op welke data de verschillende wedstrijden gehouden worden. Uitgebreidere informatie over de wedstrijden kan je vinden op de sites van de betreffende wedstrijden of de organiserende verenigingen.  

 

Laatste wedstrijdnieuws

Eerste foto's van NCK 2022 nu te zien

Datum: 18 oktober 2022
Met genoegen heeft de redactie de eerste foto's aangeboden gekregen van de Naardense Clubkampioenschappen 2023. Ditmaal was het onze gewaardeerde fotografe Karin Lampen die alle deelnemers op unieke wijze heeft weten vast te leggen.  De foto's zijn in het afgeschermde gedeelte van de site zichtb... Lees meer

Uitslagen NCK bekend - Andrea & Annick (DVDE2x) clubkampioenen!

Datum: 18 september 2022
De Naardense Clubkampioenschappen zitten er weer op en we kijken terug op een meer dan geweldig event met een prachtige mix van jong en oud.Onderstaand het overzicht van de einduitslagen in de diverse velden. Ook is er een totaal lijst waar op basis van de verschillende wegingsfactoren een totaal... Lees meer

Schrijf je in voor de clubkampioenschappen

Datum: 29 augustus 2022
De clubkampioenschappen komen eraan en dit jaar is het helemaal leuk om mee te doen. Vanwege de stroming in de vaart zijn de kampioenschappen namelijk iets anders vormgegeven. We hebben twee sprintjes!!! Je start met een 1000 meter sprint, 500 meter uitroeien en dan weer 500 meter sprinten.  Al... Lees meer

Naarden/Laga combi op de NSRF

Datum: 06 juli 2022
Afgelopen zondag was er een bijzondere combi waar te nemen op de NSRF slotwedstrijden. Ruben (2007) van Naarden en Judith (2001) van Laga (voorheen Naarden) hadden zich ingeschreven voor het MixO 2x veld. Broer en zus samen in de boot. Voor Ruben een mooie ervaring om als junior in een studentenv... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube