Logo RV Naarden

Wedstrijdroeien

 

Het beste uit jezelf halen, de kick van de snelheid, varen in allerbeste boten, het ultieme ploeggevoel, blik pakken of juist je verlies wegslikken…

Bij RV Naarden kan jong en oud meedoen aan wedstrijdroeien. Een enthousiaste groep leden, met name jeugd/junioren en veteranen, maakt hier gebruik van.

Trainingen

Wedstrijdroeiers moeten denken aan een minimum van drie trainingen per week. Bij minder trainingen is het niet mogelijk om de conditie op te bouwen die nodig is om op een verantwoorde wijze een wedstrijd te varen.  

        Wedstrijdagenda 

FEB
9
Twentsche Winter Wedstrijden (TWW)

Wedstrijden | RV Tubantia

MRT
14
Heineken Roeivierkamp

Wedstrijden | Amstel, Amsterdam

MRT
15
Heineken Roeivierkamp

Wedstrijden | Amstel, Amsterdam

MRT
21
Head of the River

Wedstrijden | Amstel, Amsterdam

MRT
22
Head of the River

Wedstrijden | Amstel, Amsterdam

APR
11
Skøll Cup

Wedstrijden | Bosbaan, Amstelveen

Voor regio- en competitieroeiers (junioren, senioren).

KNRB Wedstrijdkalender

De KNRB stelt elk jaar de wedstrijdkalender op. Deze geeft aan op welke data de verschillende wedstrijden gehouden worden. Uitgebreidere informatie over de wedstrijden kan je vinden op de sites van de betreffende wedstrijden of de organiserende verenigingen.  

 
 

Wedstrijdcontract

Om te kunnen inschrijven, en dus ook om te mogen starten, voor nationale wedstrijden (waaronder de Heineken Roeivierkamp, de Head, Tromp Boat Races) moeten roeiers, stuurlieden en coaches een wedstrijdcontract hebben getekend. Het wedstrijdcontract kan worden aangevraagd bij het wedstrijdsecretariaat.

Inschrijfgelden

De vereniging betaalt voor elke jeugdroeier de inschrijfgelden voor de wedstrijden.  Ook mogen de brandstofkosten die gemaakt zijn voor transport van de boten van en naar evenementen waar de jeugd aan deelneemt, bij de wedstrijdcommissaris worden gedeclareerd. Voor senioren en veteranen geldt dat zij de inschrijfgelden en transportkosten zelf betalen. Deze kosten worden door de vereniging voorgeschoten en vervolgens bij de deelnemende ploegen in rekening gebracht.

 
IMG 0284

Faciliteiten voor wedstrijdroeiers

De vereniging beschikt over een aantal wedstrijdboten. Daarnaast worden wedstrijden gevaren in afschrijfboten. Wedstrijdboten moeten worden afgeschreven voor gebruik. De vereniging hanteert een aantal principes voor de toewijzing en het gebruik van wedstrijdboten. 

Voor wedstrijdploegen zijn een aantal strokecoaches, speedcoaches en coxboxen beschikbaar. Deze kunnen worden aangevraagd bij de wedstrijdcommissaris. De elektronica wordt – indien nog beschikbaar – op basis van een bruikleenovereenkomst aan individuele leden in bruikleen gegeven. Kijk hiervoor in onze bibliotheek.

Wedstrijdploegen kunnen voor de winterperiode een aanvraag doen voor het op vaste tijden gebruiken van een aantal ergometers. 

Interesse

Heb je interesse in wedstrijdroeien? Neem dan contact op met onze wedstrijdcommissaris om te horen wat precies jouw mogelijkheden bij de vereniging zijn. 

 

c4675065-013d-45c9-9464-404e7fb85f68

Sportkeuring

Wanneer een sportkeuring? De roeibond beveelt aan dat roeiers zich medisch laten keuren wanneer zij de roeisport intensiever gaan beoefenen. Het niveau van de keuring (basis sportmedisch onderzoek, een basis-plus sportmedisch onderzoek of een groot sportmedisch onderzoek) hangt af van leeftijd en trainingsintensiteit.

De jeugdwedstrijdroeiers bij RV Naarden moeten verplicht een eenmalig groot sportmedisch onderzoek ondergaan zodra ze beginnen met wedstrijdroeien. Voor alle andere wedstrijdroeiers is het dringende advies een goede sportkeuring te laten uitvoeren.

De aanbevelingen van de KNRB betreffen niet alleen wedstrijdroeiers maar ook mensen die recreatief roeien. Elke roeier vanaf 35 jaar dient zich te realiseren dat hart- en vaatziekterisico’s toenemen en dat het daarom verstandig is zich regelmatig medisch te laten keuren, minimaal eens in de twee jaar.

Kijk voor informatie op de site van KNRB.

 

Heineken 2016 acht
 

Bibliotheek

In onze bibliotheek is verdere informatie te vinden, niet alleen de spelregels m.b.t. inschrijven en transport maar ook adviezen over kleding, voeding en training, en oefeningen voor rompstabiliteit. 

 

Laatste wedstrijdnieuws

Jeroen knalt op Paul Veenemans Prijs 2019

Datum: 11 november 2019
Afgelopen weekend heeft Naarden Roeier Jeroen Wiemer laten zien dat hij over meerdere talenten beschikt. Hij was in zijn veld (veteranen E) veruit de sterkte op de Paul Veenemans Prijs. Paul Veenemans was een veelzijdig atleet die uitblonk in vier verschillende takken van sport: roeien, fietsen,... Lees meer

Morgen (zondag) om 09.05 uur kijken naar Jos in WK finale

Datum: 02 november 2019
Onze Naarder roeier Jos Pape zit in de finale van het WK Coastal. In de voorronde wisten zij zich als 6e te plaatsen. Het gaat een harde dobber worden. Maar we gaan het zien. Morgen om 09.05 uur in de Societeit gaan we live de verrichtingen bekijken van de Nederlandse equipe. Wil je liever uitsl... Lees meer

Jos in de startblokken op WK Coastal

Datum: 01 november 2019
Vanaf morgen is het zover. Na al een paar dagen de sfeer te hebben geproefd stapt Jos Pape morgen in de Coastal vier om te proberen de finales te halen van het WK Coastal roeien in Hongkong. Het gaat wel nog een flinke kluif worden, aldus Jos. Maar indien de finales worden gehaald dan kunnen we d... Lees meer

Jos Pape NK kampioen coastal rowing

Datum: 01 oktober 2019
Het zat er aan te komen. In de landelijke coastal rowing competitie is Jos Pape in de vier namens RV Naarden Nederlands kampioen geworden. Op 26 oktober vliegt Jos naar Hong Kong om een week later mee te doen aan het WK. Gefeliciteerd. Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube