Logo RV Naarden

Lustrumnieuws: Stuurwedstrijd 25 Juni vanaf half vier!

Geplaatst op 26-04-2022  -  Categorie: 14e Lustrum  -  Auteur: Lustrum wedstrijdcommissie


Goed sturen is belangrijk en moet worden beloond!!
stuur

Het komende lustrum gaan we speciale aandacht geven aan het belang van goed sturen. Dat doen we met een stuurwedstrijd. Er wordt een kort parcours uitgezet voor het vlot met een hindernis waar tussendoor moet worden geslipt en een boei die moet worden gerond. Vervolgens moet strijkend worden aangelegd. Voor het raken van hindernispalen of boeien of voor het raken van het vlot bij aanleggen, wordt straftijd berekend.

Er wordt gevaren in een C-3. In de boot zit voor alle deelnemende stuurlieden al voor vertrek een vaste bemanning, wat de eerlijkheid van de score ten goede komt. Ook hoeft er bij het in- en uitstappen van de stuurman niet van ploeg gewisseld te worden, wat de voortgang van de wedstrijd bevordert. De roeiers doen natuurlijk alleen wat de stuurman aangeeft met commando’s.

- De tijd begint te lopen bij vertrek: de stuurman trekt daarvoor vanaf zijn stuurplek zittend aan een bel die op de steiger staat.
- De boot moet bij terugkomst achteruit varend (strijkend) worden aangelegd, zodat de boot weer in dezelfde richting ligt als bij vertrek.
- De tijd wordt gestopt als de stuurman de boot heeft aangelegd op de plek van vertrek en zittend vanuit de boot weer aan de bel trekt. Het kost maximaal 10 minuten om het parcours af te leggen.
- Het raken van een boei, of het raken van het vlot met de boot (met de punt, of met een boord) wordt gestraft met 1 minuut. Als het roertje het vlot dreigt te raken, wordt ingegrepen door de wedstrijdcommissie. Dat kost ook 1 minuut straftijd.
- De verstreken tijd tussen de bel bij vertrek en de bel bij aankomst wordt door de wedstrijdcommissie gemeten en is de score van de deelnemer. Straftijd wordt daarbij opgeteld.

Om zoveel mogelijk deelnemers te kunnen laten meedoen, worden er twee gelijkwaardige parcoursen uitgezet waardoor in twee poules kan worden gevaren zonder elkaar te hinderen.
De winnaars van de twee poules varen in een finale tegen elkaar het parcours ZONDER ROER, uiteindelijke winnaar is dan degene die dat parcours zo snel mogelijk heeft afgelegd, wederom onder toekenning van straftijd.

Schrijf je in!!

Deelnemers (minimaal met brevet S2) kunnen zich inschrijven op de lijst op het publicatiebord in de sociëteit. Er is maar beperkt mogelijkheid om mee te doen. Wij denken aan maximaal 12 deelnemers, dus 6 per poule. Voor alle zekerheid ruimen we een paar plaatsen in voor reserve, voor het geval er iemand uitvalt.
En voor wie niet mee kan of wil doen: de wedstrijd kan vanaf het vlot worden gevolgd en belooft naast een demonstratie van wat goed (of slecht…) sturen is ook een leuk kijkspektakel te worden!!

Het parcours ziet er zo uit (voor één boot; voor de andere boot geldt het spiegelbeeld):

route
De wedstrijdcommissie

Bram Rutten/Marion van der Deure


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube