Logo RV Naarden

Kluisjes: Normaal gedrag, weghalen of 11.000 kopjes koffie drinken?

Geplaatst op 23-10-2017  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Commissaris Algemeen

Sinds de oplevering van de sociëteit beschikken we over 20 kluisjes. Kluisje nummer één is eigenlijk geen kluisje, dat is de postbus van het bestuur. De overige 19 kluisjes zijn er voor de leden om ‘als ploeg’ te gebruiken om waardevolle spullen op te bergen.  Superfijn en handig.img-0992

In de loop der jaren zijn er sleutels kwijtgeraakt en niet nagemaakt (foutje van bestuur). Maar er blijken ook leden te zijn die menen dat ze een privékluis hebben en de sleutel mee naar huis moeten nemen. Er is zelfs een ploeg die, ondanks protest van het bestuur, besloten heeft ‘en masse’ een sleutel na te maken zodat de hele ploeg beschikt over een standaardkluis. Je begrijpt dat dit toch wat kinderachtig is en volstrekt ontoelaatbaar.

Om weer maximaal de leden te helpen zijn de volgende maatregelen getroffen:

  1. Er zijn extra kopieën gemaakt van de sleutels (kosten 90 euro)
  2. Er zijn enkele sloten van vermeende privékluizen vervangen (Kosten 50 euro)
  3. Er zijn 20 grote sleutelhangers aangeschaft (Kosten 65 euro)
  4. Er is een bewakingscamera opgehangen (Kosten 75 euro)

Er is ook serieus naar twee permanente oplossingen gekeken. Bijvoorbeeld door de kluisjes gewoon weg te halen en de leden maar te confronteren met het gedrag van een enkeling. Een andere optie was een elektronische, waardoor alle kluisjes iedere avond om 22.00 uur automatisch openspringen. Deze oplossing kost echter 2200 euro. Als we de prijs van de koffie met 20 cent zouden verhogen hoeven we maar 11.000 kopjes koffie te drinken om dit terug te verdienen.

Er is dus vooralsnog gekozen voor de eerste oplossing. Kosten: 280 euro. 


 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube