Logo RV Naarden

4 mei en de roeivereniging

Geplaatst op 03-05-2021  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

Voorlopig kunnen we weer wat rustiger ademhalen, de COVID-19 maatregelen worden langzaam versoepeld. Het wachten is op de volgende stap die hopelijk voor ons roeiers lucht gaat brengen. Zo'n periode van nauwelijks
kunnen roeien doet wat met je. Het afgelopen jaar hadden veel ouderen wellicht angst om ziek te worden. En dan is het 4 mei. Een datum die veel ouderen ook doet herinneren aan leven in angst. Angst en terreur als handelsmerk van een totalitair fascistisch regime.

monument1Dan sta ik en velen met mij stil bij een plek waar we op weg naar de Roei veelal langskomen. Hoek Rijksweg/Thierensweg. Waar wij diegenen mogen gedenken die ons ontvielen gedurende '39-'45 en daarna in conflictgebieden, zodat wij in vrede mogen leven. Laten we dit jaar dan ook stilstaan bij de vele mensen die hun geliefden en dierbaren vanwege COVID-19 moeten missen. Een periode die diepe sporen nalaat en waar we hopelijk van leren, zodat we de volgende keer daar beter naar kunnen handelen. Net zoals ik blijf hopen, dat we hebben geleerd van een stuk geschiedenis 76 jaar terug op 150 meter van onze Roei.

Op 4 mei in de avond is er een roeiverbod van kracht.

Ernest van der Linden, voorzitter


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube