Logo RV Naarden

Aanvullende Covid-maatregelen

Geplaatst op 03-09-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

Het hele fijn is dat er binnen onze roeivereniging iedereen weer mag roeien. En natuurlijk hoort daar na het roeien maatregelen-coronavirus-1400x932px-1170x770gezellig koffiedrinken met je ploeg bij. De afgelopen weken hebben we met name in het weekend de vlotten en de sociëteit geobserveerd en gemerkt dat er toch knelpunten zijn. Zo is het regelmatig te druk op het vlot en met name binnen in de soos. Zo druk dat de afstand van 1,5 meter niet gehouden kan worden. Een situatie die risico’s met zich meebrengt die niet wenselijk zijn. Zeker niet met de winter in het verschiet. Afgelopen weekend toen het slecht weer was ging het eigenlijk gewoon mis!

Vandaar dat er de volgende aanvullende maatregelen genomen zijn:

  • Om meer koffieplekken te creëren met voldoende afstand tussen tafels en stoelen, zijn er een tweetal tenten geplaatst op de ruimte waar de wherrywagen stond. Koffie en thee kan gehaald worden in de soos. Mochten de tafels daar bezet zijn, loop dan even door naar de tent. Hier zijn voldoende zitplekken, we zorgen voor goede ventilatie en natuurlijk een hoop gezelligheid.
  • Om meer spreiding op het vlot te bewerkstelligen is de covid-module in e-captain geactiveerd. Deze is zodanig ingesteld dat ieder kwartier max. 5 boten en 15 personen kunnen reserveren. Dit kunnen dus drie viertjes zijn. Of een acht, een viertje en een skiff. Etcetera. Het gaat hier om een proef die drie weken zal duren. Daarna wordt het getoetst op succes en gekeken of we eventueel zaken moeten aanpassen.
  • Bij de ingang van de sociëteit komt een desinfectiezuil te staan waar leden hun handen kunnen desinfecteren.

De regels m.b.t de looprichting volgen (echt doen!), hendels schoonmaken etc etc. blijven gewoon van kracht.

Werk mee en #doeslief
We vertrouwen erop dat deze maatregelen ertoe leiden dat iedereen nog steeds op plezier en bovenal veilige wijze kan sporten en genieten van de gezelligheid achteraf. Echter… het succes staat en valt met de medewerking en het gedrag van ons allen. Ingewikkeld is het niet; houd je aan de regels en bewaar daar waar mogelijk de afstand van elkaar. Spreek elkaar aan zodra de klad er weer in komt, maar doe dit te allen tijde op een respectvolle en gewoon aardige manier.

Soos sluiten of boete?
Laten we ons realiseren dat mochten we het niet onder controle houden, de vereniging niet alleen een boete ter hoogte van EUR 4000 kan krijgen, maar ook het risico loopt dat we beperkt worden in onze mogelijkheden. Met andere woorden… er kan dan niet meer geroeid worden. 

Wij doen er alles aan om het zover niet te laten komen en vertrouwen erop dat iedereen hieraan zijn steentje bijdraagt.

 

Bestuur RV Naarden


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube