Logo RV Naarden

Bedankt jeugdcoaches!

Geplaatst op 04-07-2019  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Redactie

De afgelopen maanden hebben zes ervaren jeugdroeiers maar liefst twintig jeugdleden één- tot soms cb9438e8-a3e6-45a0-8d3d-1ed26b4f76f4tweemaal per week gecoacht. Dit tegen een kleine symbolische vergoeding. Dit omdat er bij de indeling van de ploegen problemen werden ervaren met het coachen van deze jongste jeugd. Gebrek aan begeleiding en aan roeikennis moest opgelost worden.

Nadya, Joep, Willem, Olaf, Linde en Elise hebben nu allemaal een team aan roeiers onder zich. Onderling wisselen zij nog wel eens een coach beurt. Waar nodig wordt advies ingeroepen van volwassen coaches om roeifouten te analyseren en ondertussen worden de jeugdcoaches ook al begeleid in het coach de coaches..

De ervaringen zijn zeer positief. De komst van de jeugdcoaches wordt door zowel de ouders en de roeiers als goede impuls gezien. De jeugdcoaches groeien in hun rol, de jeugdroeiers nemen het roeien serieuzer en gaan beter roeien! 80% Van de ouders is van mening dat hun kind door de komst van de jeugdcoaches beter is gaan roeien. Zoals ze zelf zeggen in de evaluatie:

Leuke enthousiaste jonge coaches zijn zeer motiverend en weten de juiste balans tussen leuk en serieus heel goed te vinden.

Ik merk dat de kinderen kordate en duidelijke coaches heel fijn vinden en zich dan 100% op het roeien kunnen richten.

Het bestuur heeft besloten dat deze pilot in beleid wordt omgezet en dat we de jeugdcoaches verder gaan ‘professionaliseren’.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube