Logo RV Naarden

Benoeming van Mattijs Kok tot lid van verdienste

Geplaatst op 12-04-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Vanwege zijn bijzondere inzet voor de vereniging is Mattijs Kok op de ALV benoemd tot “lid van verdienste”. Mattijs (r) in actie tijdens het coachenMattijs coacht al ruim 10 jaar met veel inzet en enthousiasme onze jeugd. Wedstrijdroeien zit in zijn hart en draagt zijn inzet en enthousiasme over op de jeugd en wordt daarbij door hen op handen gedragen. Hij is zo één van de grote steunpilaren van de vereniging.

Voor degenen, die Mattijs niet kennen een bloemlezing…
Mattijs startte zijn roeicarriere in een skiff aan een touw op de Amstel toen hij nog een klein mannetje was. Mattijs heeft als junior wedstrijd geroeid bij Naarden, met zijn vader - de legendarische Jan Kok - als coach.

In zijn studententijd ging Matijs bij Skøll roeien. Was daar senioren A en heeft vele blikken getrokken. Heeft zelfs Varsity en Henley geroeid. 1e bij open Belgische kampioenschap (Belgisch kampioen). Hij heeft vele malen overleg gehad met pa Kok over trainingen en trainingschema’s en verfijnt naar eigen inzicht.

Mek Vooren, al 35 jaar (coördinator jeugdinstructie) over Mattijs
“Anders dan veel andere junioren, kwam Mattijs in 2007 na zijn studietijd terug op de Roei. Laat dat nu net het jaar zijn dat er ambitieuze jongens rondliepen op Naarden die snakten naar een coach. Mattijs liet zich overhalen. Net als hijzelf destijds, hadden de jongens succes. Zijn junioren 18 dubbelvier won in 2010 de Heineken én de Head plus een aantal 2 km wedstrijden. En ze zijn nog een tijdje doorgegaan met winnen. Mattijs werd vader. Een groepje verlegen jongens kwam op kraamvisite. Mattijs moest thuis beloven dat hij wat minder zou gaan coachen. In plaats van zes keer per week werd het twee of stiekem toch drie keer. Er kwam een tweede kindje en zo kon je Mattijs langs de kant zien coachen met een kind voorop en een kind achterop de fiets. Junioren doen eindexamen, vertrekken en worden vervangen door nieuwe. Mattijs coacht nog steeds. Al ruim 10 jaar. Z’n huidige groep bestaat uit 15 junioren en dat is wel een beetje veel …”

Bas Bosman (voorzitter van het jeugdbestuur en jarenlang gecoacht door Mattijs) over Mattijs
“Mattijs is niet alleen als coach ontzettend bekwaam in behulpzame tips geven en ons betere roeiers te maken, maar Mattijs is ook betrokken bij ons. Hij, anders dan veel andere coaches bij andere verenigingen, geeft om hoe het met ons gaat, wat er in ons omgaat en ook wat we meemaken. Naast ons volledig vrijwillig coachen werkt Mattijs bij de NTR en is hij een vader van twee dochters. Dit is natuurlijk moeilijk te combineren met een drukke bende jongens coachen… Maar hij doet het toch. Hij hoeft het niet te doen, het coachen is volledig vrijwillig, maar hij doet het toch. Juist omdat hij deze moeilijke taak aangaat en naast alle complicaties van dien toch bij de trainingen aankomt om ons elke keer de beste sportervaring te geven, moet hij geprezen worden. Er zijn jaren geweest waar hij deze taak volledig in zijn eentje moest doen, maar hij heeft de moed erin gehouden en was ook in deze jaren hoopvol voor ons en voor de toekomst.”

 

Mattijs, hartelijk bedank!!!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube