Logo RV Naarden

Betaal JIJ al met QR-code?

Geplaatst op 08-06-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

De afgelopen twee maanden hebben maar liefst 19 mensen een barkaart gekocht met een zogenaamde QR-code. We testen het betalen met QR-code omdat we denken dat we hier een (relatief) simpel en goed alternatief hebben op qrcodebijvoorbeeld het aanschaffen van een pinautomaat of cash betalen. De komende twee maanden zetten we de proef nog even voort om te kijken hoe de leden dit bevalt.

Een QR-code is een vierkante barcode die je scant met je camera of een QR-reader op je telefoon. Je komt dan in een Ideal betaling en je maakt rechtstreeks de 12 euro over. Superhandig en je hoeft dan dus geen cash of bankpas mee te nemen.

Het gaat hier om een proef. Contact betalen kan natuurlijk altijd nog.

Hoe gaat het in z’n werk. QR-code in vijf stappen:

  1.  Op de bar liggen geplastificeerde A4tjes met daarop de barkaart QR-code.
  2. Je scant deze met je smartphone. De fotocamera van Iphones vanaf de SE-versie herkennen de QR code vanzelf. Maar je kunt ook even een gratis een QR-app downloaden in je appstore. NB let op: Want niet werkt is met je bankieren app de code scannen
  3. Je klikt op overmaken (bedrag van 12 euro staat al ingevuld alsmede rekeningnummer van ME Broere/Roeivereniging) en je handelt verder de betaling af met je bankieren app
  4. Je laat even je betalingsbevestiging zien aan diegene die de bardienst heeft
  5. Jij krijgt je barkaart

Graag horen we de komende periode van je of dit bevalt en of dit een handig is. Reacties naar David Gribnau en/of Wicher Peelen.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube