Logo RV Naarden

Bootsheren/bootsdames gevraagd

Geplaatst op 11-10-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: commissaris materiaal

Zoals jullie weten, maar wellicht niet altijd realiseren, wordt onze vloot in goede staat gehouden door een groep leden die vrijwillig regelmatig de boten onderhoudt, repareert, afstelt etc. Dat gaat iets verder dan de schoonmaakbeurten die door alle leden worden gedaan en die er voor zorgen dat de boten schoon zijn en worden voorzien van een beschermende waslaag. Ook het schoonhouden van de slidings is iets wat de leden zelf moeten doen.werkplaats

Daarnaast moeten er ook slidings, wieltjes, dollen, voetenbankjes, boegballetjes van de boten worden vervangen wegens slijtage of verkeerd gebruik. Van de riemen moeten manchetten, kragen en handvatten worden vervangen.  Riemen en boten moeten worden bijgeschilderd of kleine beschadigingen weggewerkt door plamuren en overlakken. En in sommige gevallen worden grote delen van boten vervangen zoals de boegen van de Lepelblijde en Slingerblijde. Of er wordt zelfs een boot geheel opnieuw gelakt, zoals bij de Wilde Zwaan en Knobbelzwaan en niet te vergeten de kunstig geschilderde en beplakte Katapult.

Het zijn allemaal werkzaamheden waarbij meteen gedacht wordt dat deze alleen uitgevoerd kunnen worden door  zeer technisch aangelegde mensen met veel tijd, maar een groot deel kan ook worden gedaan door enthousiaste heren en dames met enige aanleg voor handigheid of schilderkunst.

In principe wordt er vooral gewerkt op de maandag- en/of dinsdagochtend, maar feitelijk kan het werk op elk moment worden uitgevoerd. Streven is vooral om het niet in je eentje te doen uit oogpunt van gezelligheid en veiligheid.

Mocht je interesse hebben om met de huidige gezellige club mee te doen, neem dan contact op met mij of een van de bootsheren of bootsdame (zie de lijst in het jaarboekje). Zij weten je dan vast wel te overtuigen!bootsheren

Jan Tholen
Commissaris Materiaal

 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube