Logo RV Naarden

Botendoop a.s zaterdag om 12 uur van een nieuwe C1

Geplaatst op 15-09-2021  -  Categorie: Materiaal  -  Auteur: Commissaris Materiaal

Aanstaande zaterdag 18 september om. 12.00 uur wordt een nieuwe C1 gedoopt. Het betreft een nieuw boottype dat qua niveau inzit tussen een C1 en een oefenskiff. De aanschaf hiervan was een van de wensen die uit de MAC vergadering naar voren kwam. Ook in de vlootstatistieken zien we dat het gebruik van de C1 boten, al voor het corona, flink aan het toenemen was.unnamed-1

Wij hopen dat deze boot een mooie aanvulling is op de 4 huidige C1 boten, de Alk, Taling, Plevier en Wulp. Traditiegetrouw worden de C1 boten vernoemd naar water/oevervogels. De leverancier van de boot  is Wintech en het type is Explorer 21. De nieuwe C1 is smaller en ook wat lichter. De boot is ook geschikt voor skiffeurs die in de winter de skiff willen inruilen voor een stabieler boottype. De boot is geschikt voor een roeiersgewicht tussen de 55-105 kg. De stelmeesters hebben de boot nu afgesteld voor roeiers tussen de 70-90 kg. Afhankelijk van het gebruik en onze ervaringen kan dit nog aangepast worden.

Graag wil ik de bootsheren en stelmeesters bedanken voor het in de vaart brengen van de nieuwe C1. Veel roeiplezier gewenst in de nieuwe boot, graag horen wij jullie ervaringen! 

 

Judith Teerink


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube