Logo RV Naarden

Coastal Rowing Gooimeer is er klaar voor

Geplaatst op 14-06-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

De afgelopen week is er in de werkplaats hard gewerkt. Ook de zeeroeiers van Coastal Rowing Gooimeer kijken er naar uit dat er weer mag worden geroeid in meermansboten, met roeiers niet alleen afkomstig vanuit een huiselijke woonsituatie. Maar weer samen met de roeivrienden het ruime sop kiezen.coastal2

Met de relatieve rust in de werkplaats werd op 6 maart het plan opgevat, omdat de Coastal vier Zephyr toe was aan een onderhoudsbeurt, de Zephyr op vrijdag de 13de van Huizen naar Naarden te brengen. Onverwacht zag het bestuur van de RV Naarden zich genoodzaakt vanaf 14 maart de richtlijnen van het RIVM te volgen en de werkplaats gesloten te houden.

Op 25 mei kwam er al enige verbetering in de situatie rond de Roei en kregen de bootsheren toestemming, onder strikte voorwaarden, met twee man aan de Zephyr te gaan werken. Twee dagen later werd door Ad Timmermans en Ruud Kooger gestart met de opknapbeurt

Na ruim honderd vrijwilligers-uren bootswerk, door Ad en Ruud af en toe geholpen door wat tillers en “inleenkrachten’ voor ‘buiten’-werk, werd de klus in twee en een halve week geklaard!

Hiermee beschikt de Coastal Rowing Gooimeer nu over een vloot van in totaal 3 zeewaardige boten (Cronos – zee vier voldoet aan de eisen om deel te mogen nemen aan zee roeiwedstrijden, Zephyr – zee vier geschikt voor het sportieve recreatieve werk en de Zoute Louise een zee twee), drie waltrailers en coastal4coastalwegtrailer, een blauwe zeecontainer met interne opslagmogelijkheid voor 2 vieren. Ervaren zeeroeiers welke instaat en bereid zijn belangstellenden voor het zeeroeien te begeleiden en te coachen.

Nu is het nog wachten op toestemming vanuit de overheid, veillgheidsregio en de KNRB om van wal te kunnen steken. Maar dat zal nog wel even op zich laten wachten.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube