Logo RV Naarden

Coastal Rowing IJmeer Challenge, Naarden was erbij

Geplaatst op 26-09-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Coastal Rowing

Zondag 25 september was een dag met ‘wisselende bewolking’, zon en NW wind 3. Ideaal weer voor de IJmeer Challenge, een coastal rowing wedstrijd over 5,7 km.

De laatste coastal wedstrijd van het seizoen. Om eens te ervaren hoe een coastal wedstrijd is, schreven wij ,een dames ploeg, zich in. De Gelaarsde stuur werd ook snel gevonden. Waarom dat zo belangrijk is, leg ik je later uit. We hadden een uitvaller en gelukkig ook een invaller. Wedstrijdkleding die nog in de webshop zit, geleende shirts en broeken, kortom na eindeloos veel appjes waren we compleet. En zo keken we op die zondagmorgen naar de boten op het strand van IJburg. Er was geen vlot, we stapten zó de boot in. Denk hierbij aan sloepen die het water in geduwd worden, roeiers tot over de enkels in het water en – nu komt het – de gelaarsde stuur die haar voeten nét droog hield.

coastal 4

Onze stuur had alles al eens meegemaakt, maar nog nooit een wedstrijd met de voeten gestuurd. Ze had de handen vrij! De start gaat als bij het zeilen, je hoort om de minuut 3, 2, 1 toeters en bij de laatste toeter is de wedstrijd begonnen. Wie dit het beste uitkient ligt meteen al voor. De baan is uitgezet met gele boeien , die je  moet ronden. Vlak voor de 2e boei haalden wij 2 boten in. Die voorsprong hebben we tot de finish gehouden.

De toeter geeft aan dat we er zijn. En meteen uitzakken en nagenieten. Wat is een Coastal wedstrijd een leuk avontuur!

Volgend jaar doen we vaker mee, er zijn 8 wedstrijden die samen het coastal klassement vormen.

Stuur een mail naar latsaoc.[antispam].@roeinaarden.nl als je ook eens coastal wil roeien.

Marie

 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube