Logo RV Naarden

Corona en sporten

Geplaatst op 14-11-2021  -  Categorie: Covid  -  Auteur: bestuur

De nieuw afgekondigde maatregelen (van vrijdag 12 November) geven geen aanleiding om het huidige COVID regime op de RV te wijzigen. Bijgaand nogmaals de eerder gepubliceerde richtlijnen zoals deze momenteel binnen de vereniging gelden. Maar het dringende verzoek om alert en voorzichtig te zijn! Zie ook dit artikel.

Alvast dank voor de medewerking!

Het bestuur

++

Zoals iedereen heeft kunnen lezen hebben de nieuwste coronamaatregelen vergaande consequenties voor sportverenigingen. Maatregelen die niet plezierig zijn. Namelijk op ieder moment van de dag zal je om naar de wc te gaan, de kleedkamer te gebruiken en/of binnen of buiten koffie te drinken altijd een geldig qr code moeten kunnen laten zien in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Als bestuur geven we een praktische invulling aan de richtlijnen. Let op elkaar en neem verantwoordelijkheid. En voor toegang tot de sociëteit, heb een QR code en id bij de hand.

Koffie in de soos?
Er mag koffie worden gedronken in de soos. Vooralsnog is wel besloten om het aantal stoelen in de soos niet actief uit te breiden. Het aantal zitplaatsen is derhalve beperkt en bij gebruik van de soos verzoeken we eenieder dan ookmaatregelen-coronavirus-1400x932px-1170x770 om uitsluitend de beschikbare zitplaatsen te gebruiken en niet aanvullend staand de koffie/thee te nuttigen. Het voelt niet comfortabel om alle stoelen weer terug te zetten en bovendien anticiperen we erop dat we mogelijk in de persconferentie van volgende week vrijdag (12 november) met nieuwe, strengere maatregelen worden geconfronteerd. Ons devies is vooralsnog dan ook: ga lekker naar buiten of liever zelfs bij een van je ploegleden thuis koffiedrinken. Dat is om allerlei redenen gewoon praktischer.

Mondkapje?
Mondkapjes dragen in de soos is niet nodig. Maar als je bardienst hebt en je voelt je prettiger met het dragen van een mondkapje, dan kan dat vanzelfsprekend.

Ventileer
Om de lucht binnen zo vers mogelijk te houden, raden we aan om – naast de mechanische ventilatie – de terrasdeuren ook beide open te zetten.

1,5 meter?
Een afstand houden van 1,5 meter is niet verplicht, maar wel verstandig. Verder zijn er natuurlijk de basisregels. Heb je klachten blijf dan thuis en laat je testen. Was je handen als je de soos binnenkomt. En overweeg je gewoon thuis even om te kleden.

Ergometerruimte 24 uur per dag open
Je kunt 24 uur per dag op de ergometer. Stem met je ploeg af wanneer en hoe je wilt ergometeren. Je kunt natuurlijk ook een rustig moment overdag ‘pakken’.

Verder gaan we er als bestuur vanuit dat alle leden zelf ook goed nadenken over hun gedrag. Houd rekening met elkaar. Geef elkaar de ruimte. Geef ook ruimte aan een onderlinge respectvolle discussie. En laten we er met elkaar voor zorgen dat deze nieuwe maatregelen onze saamhorigheid niet onder druk zet. Laten we vooral blijven genieten van onze fijne sport, die we momenteel gelukkig nog steeds kunnen beoefenen en dat we elkaar in ploegverband nog steeds kunnen blijven zien.

Hartelijk dank voor jullie medewerking en begrip in deze!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube