Logo RV Naarden

Coronamaatregelen per 25 september

Geplaatst op 22-09-2021  -  Categorie: Covid  -  Auteur: Bestuur

Vanaf a.s. zaterdag zijn er zoals bekend wijzigingen m.b.t. het coronabeleid. Dit heeft gevolgen voor ons als de roei. Onze vereniging is niet anders dan een afspiegeling van de maatschappij. Wat te doen met een QR-code? Dat is de hamvraag.
schermafbeelding-2021-09-22-om-10-25-34
Overweging bestuur
Net als andere sportorganisaties zijn we gebonden aan de wet- en regelgeving en houden we ons daaraan. Toch zitten we niet te wachten om zelf -of om de mensen achter de bar- te dwingen om politieagent te spelen. Leden altijd vragen hun code te laten zien (dus altijd telefoon mee) en ook mensen weigeren. Dat is dan ook de consequentie. Dat gaat de sfeer niet ten goede komen binnen de vereniging en gaat leiden tot zeer onprettige discussies.

QR-code niet nodig, maar binnen koffie ‘gesloten’
In principe is de sociëteit gewoon toegankelijk voor alle leden. Ook de kleedkamers. Die staan namelijk ‘los’ van de bar. De crux zit hem feitelijk in de regel het binnen nuttigen van een consumptie. Dan zou je in principe een QR-code moeten laten zien en moeten controleren.

Wij denken dat het daarom verstandiger is dat er alleen BUITEN koffie mag worden gedronken. Gaat het regenen en wordt het echt kouder dan is er het verzoek om bij de leden thuis koffie te gaan drinken. De stoelen in de sociëteit worden weggehaald.

Wel QR-code bij events binnen
Bij events binnen zoals bijvoorbeeld een Boerenkool-maaltijd of een activiteit van het Jeugdbestuur moet, in lijn met de nieuwe regels, wel een QR-code worden overlegd.

Ergometerruimte
Er mag gewoon van de ergometerruimte gebruik worden gemaakt. Ga indien nodig wel met je ploeg in discussie voor als het te ‘vol’ is. De ergometerruimte is de hele dag beschikbaar er is voldoende mogelijkheid om op andere tijden gebruik van de machines te maken. Doe wel altijd de ventilatie aan!

Respect
De maatschappelijke discussie wordt natuurlijk ook door de leden gevoerd. Iedereen is vrij in zijn eigen keuze. Het bestuur probeert rekening te houden met alle meningen en te denken in praktische en haalbare oplossingen, die voor iedereen het verblijf op de roeivereniging plezierig en gezellig houden.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube