Logo RV Naarden

Dieptepunt: drie tweetjes door aanvaringen uit de vaart

Geplaatst op 20-08-2021  -  Categorie: Materiaal  -  Auteur: Commissaris Materiaal

In de afgelopen periode zijn er drie tweetjes ernstig beschadigd door aanvaringen die zijn ontstaan door onvoldoende omkijken. Hierdoor zijn nu de Stormpot, Lepelblijde en de Steur voor langere tijd uit de vaart. Dat is balen, niet alleen voor jezelf maar ook voor je mederoeiers. De Musket is alweer in de vaart genomen. Dat was eigenlijk boot nummer vier met schade…bliksem-1

Dit moet stoppen. Schades kosten geld, geld wat we beter kunnen besteden. 

Wat kost schade?
Een nieuwe waterkering kost € 500, een nieuwe vleugelrigger € 450 en een paar riemen kosten € 600. Dure hobby dus, schade varen. Dan hebben we het nog niet over de manuren die onze vrijwilligers, de bootsheren, hierin steken. Onze bootsheren houden van uitdagingen…. maar ook voor hen is dit te gortig.

Beter bestedingen?
Wat hadden we wel voor een leuks kunnen doen voor dat bedrag? We hadden wel driemaal een leuke barista langs kunnen laten komen? Een jaar lang appeltaart of tompoucen bij de koffie i.p.v. koek? Of eindelijk de fotowand in de soos eens opknappen?

Dus vanaf nu gaan we weer omkijken, ook als het rustig is, houden we stuurboordwal en dragen we altijd een oranje lapje. De basis vaarregels waarmee veel ellende voorkomen kan worden.  

Ik vertrouw erop dat hiermee een einde komt aan een trieste reeks aanvaringen. 

Een enigszins teleurgestelde commissaris materiaal. 

Judith 

PS Vanuit het bestuur is er een brandbrief naar de wethouder en Waternet verzonden om de vaart beter te onderhouden. Dit ivm oprukkende waterlelies langs de kant.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube