Logo RV Naarden

Do’s & Dont’s ergoruimte

Geplaatst op 18-01-2022  -  Categorie: Materiaal  -  Auteur: Commissaris Materiaal

De ergoruimte is open en kan weer volop gebruikt worden (dus ook na 17.00 uur). Vooralsnog hebben we gekozen voor wat meer persoonlijke ruimte en er staan dan ook in het hok 6 ergometers ter beschikking en in de loods nog eens 2. Let wel… mocht je willen ergometeren, vergeet ze niet af te schrijven. Oók die in de loods.whatsapp-image-2022-01-16-at-1-51-12-pm

Een paar maanden geleden heeft Rob Kraaijenbrink de gehele ruimte onder handen genomen. De vloer en muren zijn geschilderd, alles schoongemaakt, de ergo’s nagekeken en daar waar nodig gerepareerd. Met als resultaat een heerlijke frisse plek waar het goed sporten is. Je kunt je dan ook voorstellen hoe groot de frustratie, verbazing en verdriet is om al na een paar weken te moeten constateren dat er van deze frisheid weinig over is. Vlekken op de muur, afbladderende verf op de grond, schoonmaakflesjes en doekjes slingerend door de gehele ruimte. Een enorme bende die gisteren door het bestuur weer helemaal is opgeruimd.

Spelregels ergoruimte
Om herhaling te voorkomen hebben we de grondbeginselen van ‘hoe ga ik met een gezamenlijke ruimte om’ op een rijtje gezet:

  • Maak na gebruik de ergometer schoon. Bij ieder apparaat staat een fles en doekje. Gebruik deze en zet ze weer terug naast de ergometer.
  • Laat de ergoruimte ook schoon achter! Heb je even buiten frisse lucht gehapt en laat je bij terugkomst in het hok modderafdrukken achter, maak dat dan even schoon.
  • Bij het rekken en strekken hoef je echt niet je voet tegen een muur te zetten voor goed resultaat. Weet je niet hoe je moet strekken, spreek dan één van de bestuursleden aan. We leggen het je met alle plezier uit.
  • Zie je dat de vloer wat zanderig is, pak dan zelf ook eens een stofzuiger of bezem. Beide zijn in het hok aanwezig, net als een prullenbak waar de zooi ingegooid kan worden.
  • Klaar met ergometeren? Laat de hendel dan niet gehaakt achter het haakje, maar plaats hem tegen de steun aan. Zo staat er minder spanning op de ketting, wat de levensduur van de ergometer verlengt.

Kortom… eigenlijk is het heel simpel… vraag jezelf eens af ‘zou ik dit thuis ook doen en/of mogen’. Is het antwoord ‘nee’, ga er dan maar vanuit dat dit in de ergoruimte ook niet op prijs gesteld wordt.

Om Rob te ondersteunen bij het beheer van de ergoruimte dienen alle schades gemeld te worden bij de materiaalcommissaris (materiaal@roeinaarden.nl)

Laten we er een gezamenlijk project van maken! Sporten in een schone omgeving motiveert en traint veel lekkerder. Gun dit niet alleen jezelf maar ook je mede-roeiers!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube