Logo RV Naarden

Droogte: keren bij de Hakkelaar!

Geplaatst op 11-08-2022  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

De huidige droogte houdt niet alleen Nederland maar ook de ons omringende landen in de greep. Ook de natuur in de Gooi- en Vechtstreek heeft het zwaar en dat is voor het Waterschap reden om te starten met het opbouwen van twee speciale noodpompen. Hiermee wordt zoet water uit het Markermeer naar de Vecht gepompt om daarmee te kunnen zorgen voor een voortdurende stroom zoet water naar natuurgebieden als het Naardermeer, de Spiegelplas en de Ankeveense plassen. De dieren en planten hebben dit water hard nodig.droogte-nmrg16606

Een goede maatregel dus, maar wel eentje die gevolg heeft voor ons roeiwater. De noodpompen worden maandag 15 augustus geplaatst bij de Stenen Beer bij het Muiderslot in Muiden. Door de sterke stroming die tijdens het pompen zal ontstaan, wordt de Naardertrekvaart afgesloten vanaf de Hakkelaar tot Muiden. Dit betekent dat er vanaf maandag 15 augustus niet meer geroeid kan worden tot Muiden. Maar dat er gekeerd moet worden voor de Hakkelaar (en er dus niet meer onderdoor).

Houd er wel rekening mee dat de stromingen tot voorbij de Hakkelaar kunnen reiken en wees hierop beducht, zowel bij het roeien als het sturen.

Tot begin oktober wellicht
We hebben gebeld met Waternet om te horen tot hoe lang naar verwachting deze maatregel zal gelden. En hoewel er geen exacte einddatum gegeven kan worden, gaat Waternet ervan uit dat de pompen tot minstens begin oktober actief zullen zijn. Waternet legde ook uit dat er helaas nog geen reden tot vreugde is als het hier begint te regenen. We zijn voor het aanvoer van water voornamelijk afhankelijk van de omliggende landen waar de situatie rondom de droogte ronduit zorgelijk is. Ze informeren ons zodra er zicht is op wanneer het pompen wordt gestopt.

Meer informatie vind je hier: https://www.agv.nl/nieuws/2022/augustus/opbouw-noodpompen-muiden-gestart/


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube