Logo RV Naarden

Hel van het Noorden blijkt toch hemels

Geplaatst op 29-11-2021  -  Categorie: Doldruk  -  Auteur: David Gribnau

En zo gingen een vijftal Naardense roeiers naar het verre Groningen. Drie jeugdleden omdat ze door hun coach waren opgegeven. Twee veteranen geheel vrijwillig. Want wat doe je als je oudste zoon in de organisatie zit van de Hel van het Noorden? Dan wordt je sponsor en ga je je roeimattie Peter verleiden om mee te gaan.img-4627

De voorbereiding
Aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen. Twee en soms driemaal per week trainen In de Floret, de nieuwe boordtwee. Stage op de Amstel om te wennen aan wilder water. Tussendoor voor de Groningse organisatie een persbericht schrijven dat ze hopen op Siberische toestanden. Eigenlijk hoop je dat zelf ook om het heroïscher te maken. Maar aan de andere kant een schietgebedje voor plus twintig graden en windkracht nul.

img-4728De avond ervoor naar Groningen. De sfeer zit er goed in. Het alcoholvrije bier smaakt goed, het eten is lekker en we hebben lol. We doen het toch maar. De volgende ochtend heel vroeg opstaan. Het is twee graden boven nul. Op het Aegir-terrein alleen maar jongeren en een enkele bejaarde veteraan. 

De wedstrijd
Het oproeien gaat fantastisch. De eerste 3 kilometer afzien omdat het een klotsbak is. Maar daarna loopt de boot lekker door. Met 500-meter tijden van 2.08 zonder dat het moeite kost. Dit gaat een fantastische race worden. Een paar zware ballen van Aegir hebben moeite ons voor te blijven. Na tien kilometer oproeien, ronden en voor de start liggen.img-2905

De wind is gedraaid en …… we blijken de stroming tegen te hebben!!!!. Ik voel me een konijn die in de koplampen kijkt van een auto. Een klotsende klotsbak en we gaan van start. Ik ben geen held en het begint ook nog te regenen. De boot op gang krijgen is echt werken. De enige andere veteranen 2- haalt ons in. Dat bleken ook achteraf zeer ervaren jongens die op heel hoog niveau hebben geroeid. Een vijftal bondsdames van in de twintig razen na vier kilometer voorbij. Na zes kilometer is de finish. De commentator sprak over “twee veteranen die duidelijk vermoeid waren”.

Half leeg, helemaal vol
Na afloop was het glas half leeg. Toch frustratie. Niet echt lekker geroeid, meer rust moeten pakken. Wat hadden we allemaal niet beter kunnen doen? Twintig kilometer in de benen. Een uurtje of drie later, weer opgewarmd is het glas helemaal vol. Iets meer dan een minuut verloren op de andere ploeg. Dat valt best nog mee. Trots op Peter, trots op mijn zoon en ook trots dat ik dit eenmaal in mijn leven doe….. We hebben een top weekend gehad. 

img-4751De hel is de hemel geworden

En onze jeugd…. Ja die heeft gewoon veel beter geroeid. Sara 7e, Max 14e en Teun 23e. En dat waren echt serieuze velden.

 

 

 

 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube