Logo RV Naarden

Jaarlijkse botenschoonmaakactie

Geplaatst op 18-08-2021  -  Categorie: Materiaal

Zoals inmiddels gewend, gaan we natuurlijk dit jaar weer een schoonmaakactie van boten en riemen starten. Geef je op als ploeg of persoon via e-mail bij: materiaal@roeinaarden.nl (Judith Teerink) met vermelding van:

  • naam en e-mail adres coördinator
  • leden van de (schoonmaak)ploeg
  • voorkeur voor boot
  • vermoedelijke datum of data schoonmaken.

Dankzij onze bootsheren blijven onze boten technisch in goede staat en daar hebben zij hun handen vol aan. Echter door gebruik worden onze boten vuil, krijgen gele kalk afzettingen en worden de slidings vuil. Hoe heerlijk is om in een boot te roeien die schoon is en waarvan de bankjes goed lopen. Ook gaan de boten langer mee, als ze regelmatig worden schoongemaakt.

Per zitplaats in de boot hebben we ruim twee leden, zodat er genoeg schoonmakers beschikbaar zijn. Omdat het gemakkelijker is met afspreken als vaste ploegen zich aanmelden, wil ik ploegen t/m 15 september de gelegenheid geven zich bij mij te melden met aangeven van de coördinator en de leden van de ploeg en eventueel voorkeursdagen c.q. tijden.

Vorige jaren is het gelukt om met de bestaande ploegen of groepjes alle boten schoon te maken. Lukt dat niet dan worden de overige leden toegewezen aan een boot met benoeming van een coördinator. De coördinator moet dan de afspraak met de overige leden maken en gewenste data doorgeven aan mij.

Als ik de datum doorkrijg zal ik de boot op de planner blokkeren. Mochten er teveel ploegen op dezelfde tijd willen schoonmaken dan meld ik dat. Probeer de drukke roeitijden op zaterdag en zondag (tussen 8:00-11:00 uur) te mijden.      

Schoonmaken van een boot en riemen incl. in de was zetten kost ca 1 tot 1,5 uur (zie de handleiding botenschoonmaak in de bibliotheek). De benodigde schoonmaakspullen worden in loods 1 geplaatst direct links bij de kraan. Zie het niet als een vervelende verplichting, maar maak er iets leuks van en geniet daarna van een schone boot.

Judith Teerink
Commissaris Materiaal
materiaal@roeinaarden.nl


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube