Logo RV Naarden

Jos ligt aan kop op de oceaan!

Geplaatst op 20-12-2022  -  Categorie: Coastal  -  Auteur: Redactie

Naarden roeier Jos Pape ligt aan kop in de The Talisker Whisky Atlantic Challenge 2022. En dat is niet zomaar een prestatie maar een reuze prestatie. Ook uiteraard van zijn Engelse roeimaten uit het team This Way up!, Edward, James en Oliver. Roeiboten luisterend naar de illustere namen als: Shut Up and Row, Ocean Cats, Row Hard or go home en de Kiwi Warrioars hebben het nakijken. De verwachting is dat Jos op 19 januari 2023 om 21.34 uur plaatselijke tijd in Antigua weer voet aan vaste wal zet. In eerste instantie is dit een prestatie van de roeiers. Maar Jos en f1e23c42-cd03-4d9d-b808-d640ab4ee543kornuiten doen dit niet alleen. Er is een team van professionals die de mannen dagelijks begeleiden, de juiste route uitstippelen etc etc.

Naast dit professionele team is er ook een schaduwteam door Jos zelf gevormd. Een app-groep met daarin 70 specialisten die vooral ongevraagd advies geven. Denk aan een bioloog die Jos het verschil uitlegt tussen een tuimelaar, een witsnuitdolfijn en een bultrug. Er blijken meerdere oceanografen in de vriendenkring van Jos. Zij suggereren en adviseren aanpassingen in de ideale lijn. (Jos slaat dit advies overigens in de wind). Instructeurs geven Jos advies over de juiste roeihaal (opnieuw verbeterde Nederlandse haal of juist de Australische haal). Meerdere mental coaches geven tips als: ga door bikkel tot trots op je. Tenslotte wordt er druk gespectuleert er hoe de golven van 3 tot 10 meter het beste zijn te bevaren.

De werkgever van Jos (paqt.com) maakt dit alles feitelijk mogelijk. Zij volgen op kantoor Jos op de voet zodat hij na afloop weer snel inzetbaar is. Er wordt overwogen Jos te benoemen tot Chief Health Officer of Chief Insipration Officer. Wel is het zo dat bij terugkomst toch nog wat werk is blijven liggen dus dat kan Jos dan mooi oppakken.

scherm-afbeelding-2022-12-20-om-09-42-00Een speciaal team van vrijwilligers is bezig een vliegtuig te charteren om Jos op te halen. Er wordt overwogen de erepenning van de Gemeente Gooise Meren aan te vragen. Echter een antecedentenonderzoek loopt nog en het is niet duidelijk of Jos hier wel door heen komt.

Ondertussen zijn er in de appgroep bijna 80 afbeeldingen gedeeld en zo’n 1336 berichten geschreven. Jos weet dit te waarderen en geeft meestal per mega dure satelliettelefoon een uitgebreide reactie in de vorm van twee woorden: gaat top!

Het team van vrienden staat natuurlijk onder de bezielende leiding van Irene. Die trots is op hem, hem enorm mist, van hem houdt en staat te trappelen om af te reizen en hem weer in de armen te sluiten.irenelipper2

Go go go Jos!

Ps1. wil je Jos ook volgen. Dat kan via deze site (dagelijks een verslag) of click hier 

Ps 2. Er doen ook solo roeiers mee aan deze race. Zij gaan over de finish op 2 oktober!!!!!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube