Logo RV Naarden

KNRB toertochten 2023

Geplaatst op 10-01-2023  -  Categorie: Algemeen
Ik ga roeien en neem mee... mijn paspoort!
De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse buitenlandse toertochten. Dit jaar zijn naast twee lange tochten (9 dagen) ook drie kortere tochten (3 tot 4 dagen). Daarnaast kunnen in Ry (Denemarken) en Angers (Frankrijk) ook botenwagens worden gereserveerd. Dus wil je eigenlijk wel op vakantie, maar kan je niet zonder roeien? Grijp dan je kans!

De toercommissie van de KNRB organiseert jaarlijks meerdaagse toertochten. Dit jaar zijn er drie lange tochten en voor het eerst drie korte tochten speciaal voor mensen met weinig vakantiedagen.

Roeien op de Lahn
In april varen we drie dagen op de Lahn van Runkel naar Lahnstein, langs het Taunusgebergte en de kastelen van de graven van Nassau. Eind augustus is er een drie en vierdaagse tocht op de Fulda en Weser tussen Kassel en Minden door het Weserbergland met zijn prachtige vakwerkhuizen. Hier tekenden de gebroeders Grimm veel sprookjes op.

De negendaagse tochten
Deze gaan in September naar de Fulda en Weser en in juni naar de Seine. Het is de eerste keer dat de KNRB tussen Parijs en Rouen een tocht organiseert. Het vereist speciale vaardigheden. Op de eerste plaats door de stroming, maar dat hebben we op alle rivieren. Maar op deze rivier kunnen we ook grote binnenvaartschepen tegenkomen. Tenslotte hebben we na de laatste sluis getijdenwater. Het is een prachtig gebied waar Monet zich liet inspireren.

Ry, Denemarken of in Angers, Frankrijk
Daarnaast kun je een botenwagen met twee wherries huren in Ry, Denemarken of in Angers, Frankrijk. We varen bij de toertochten  met  tweeëndertig roeiers in acht wherries. De ploegen komen uit het hele land. We overnachten in hotels. Op de KNRB website staat uitgebreide informatie. Wij hebben er zin in en hopen op een groot aantal nieuwe deelnemers.

Voor meer informatie, kijk op: https://knrb.nl/wedstrijden-evenementen/knrbevenementen/knrb-toertochten/

KNRB komt langs
Astrid Hagen is lid van de Commissie Recreatief Roeien van de KNRB. Zij wil in kaart brengen hoe de KNRB het recreatief roeien beter kan faciliteren. Hiervoor spreekt zij graag met leden van onze roeivereniging. Astrid is aanstaande zaterdag om 10:30 op de vereniging. Ze zal je misschien aanspreken voor enkele vragen, maar je kunt ook op haar afstappen om je ei kwijt te raken.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube