Logo RV Naarden

Mek Vooren Koninklijk onderscheiden

Geplaatst op 26-04-2017  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

Marijke Vooren, binnen onze vereniging beter bekend als Mek Vooren heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van de Burgemeester van de gemeente Gooise Meren. De reden dat Mek deze onderscheiding krijgt is tweeledig.

Lintje

Mek is al meer dan 35 jaar actief als hoofd jeugdinstructie. Dit houdt in dat zij het gehele jaar jeugdroeiers (leeftijd 10-16 jaar) opleidt voor hun roeiexamens. Dat doet zij niet alleen. Zij doet dit met jeugdroeiers die de jaren daarvoor zelf hebben leren roeien. Op een ongekend motiverende manier weet zij jaarlijks een ploeg van 40 jeugdroeiers met behulp van jeugdinstructeurs aan zich te binden en te enthousiasmeren voor het roeien.

Daarnaast is Mek al 21 jaar betrokken als natuurgids bij het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Tientallen wandelingen in de regio worden door haar begeleid net als dat zij wekelijks bij de Schaapskooi aan de Tafelbergheide te zien is. De combinatie van deze twee activiteiten maakt Mek bijzonder. Dat is reden geweest om een aanvraag in te dienen voor een Koninklijke onderscheiding. Voor ons als vereniging is het volstrekt logisch dat zij deze erkenning verdient. Koning Willem-Alexander deelt deze mening met ons.

*** Alle leden zijn vandaag (woensdag 26 april) vanaf 18.00 uur welkom op de sociëteit om Mek tijdens een feestelijke borrel te feliciteren ***


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube