Logo RV Naarden

Mijne Heren schakelt Chat GTP in voor ergotraining

Geplaatst op 15-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Roeier W: Vanavond voor het eerst weer op de ergo. Hebben we al een ergometer schema? Roeier C wil jij een schema maken?
Roeier C: Geen tijd moet werken. Verzinnen wel iets ter plekke.
Roeier L: Jongens we hoeven geen schema te maken. Heb chatgpt even gevraagd om een schema richting Head.
Roeier L: typt…. Creëer een ergometer trainingsschema voor een wedstrijd over 5 maanden. Training Is 1x per week duur 1 uur.
Roeier W: haha !! ja natuurlijk !! die ook!
Roeier L: Advies ziet er niet eens zo slecht uit. Een beetje handmatig tweaken en we zijn er.chatgpt
Roeier W: Volgens mij zijn we de eerste ploeg van RV Naarden die Chat GTP inzet voor een schema. Laten we het gewoon doen.

Roeier D: Ik zal deze noviteit wel eens onder de aandacht brengen… 
Roeier D: typt …Schrijf een artikel van 200 woorden over de roeiploeg Mijne Heren die als eerste roeiploeg van RV Naarden voor de ergometer trainingen een schema’s heeft laten samenstellen door Chat GPT.

Roeien met de kunstmatige intelligentie

De roeiploeg "Mijne Heren" van RV Naarden heeft geschiedenis geschreven door als eerste ploeg binnen hun vereniging gebruik te maken van door Chat GPT samengestelde ergometerschema's. Deze innovatieve stap in hun roeitraining heeft de ploeg geholpen om hun prestaties naar een hoger niveau te tillen.

Traditioneel vertrouwden roeiers op menselijke coaches om hun trainingsschema's te ontwikkelen. Echter, Mijne Heren besloot te experimenteren met kunstmatige intelligentie om hun training te optimaliseren. Ze benaderden Chat GPT, een geavanceerd taalmodel, om op maat gemaakte ergometerschema's te creëren op basis van de individuele behoeften en doelen van de roeiers.

Het resultaat was een reeks schema's die de ploeg hielpen om hun uithoudingsvermogen, kracht en techniek te verbeteren. Deze schema's pasten zich aan de voortgang van elke roeier aan, wat resulteerde in aanzienlijke verbeteringen in hun prestaties op de ergometer.

De aanpak van Mijne Heren heeft de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden voor roeiverenigingen en atleten over de hele wereld. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals AI kunnen ze hun training verfijnen en zich beter voorbereiden op wedstrijden.

Het is nog te vroeg om te zeggen of Chat GPT de roeiers van Mijne Heren naar de overwinning zal leiden, maar het is in ieder geval een interessant experiment.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube