Logo RV Naarden

Ode aan onze jeugd

Geplaatst op 01-11-2016  -  Categorie: Jeugd  -  Auteur: Barbara Koudijs

Lieve roeiende jeugd en jongelui,

Ik wil jullie bij dezen een dikke pluim geven, een dikke duim, een groot compliment! Wat zijn jullie stuk voor stuk getalenteerde, sociale en sportieve mensen. Zowel bij de beginnelingen, als bij de enorm gevorderde jeugdroeiers is er passie voor het roeien, de wil en het doorzettingsvermogen om het roeien nóg beter en sneller te kunnen, lol om én met elkaar en ik kan nog wel even doorgaan.

De jeugdrecreatieteams die supersociaal elke zwervende ploegzoekende roeier liefdevol onderdak bieden, gedreven DinHo-ploegen die Ode aan onze jeugdgretig opkijken naar een volgende stap, de ambitieuze pré-landelijk roeiers die eigenlijk niet willen onderdoen voor de landelijk wedstrijdroeiende jeugd en de landelijke roeiers die zich in alle bochten moeten wringen om school/thuis/sociaal leven en roeien in een megastrak schema te proppen (lees twee uur intensief sporten per dag en wedstrijddeelname minimale tijdsbesteding één dag tot een heel weekend vele malen per jaar).

Jeugdroeiers waar Naarden megatrots op mag zijn, die uitkomen voor onze vereniging en het geheel niet onverdienstelijk doen op nationale en internationale wedstrijden. Die zich over het algemeen beter kleedt (lees aan de voorgeschreven kledingregels houdt) dan een gemiddelde veteraan.

Die weten hoe je een boot netjes behandelt, schoonmaakt, af- én opriggert. Die beter een boot kunnen aanleggen dan menig volwassene, ja ook strijkend. Een jeugdbestuur die bijna elke maand met iets nieuws op de proppen komt om het roeien nóg leuker te maken. Menig creatief project flitst er op Facebook voorbij, in elkaar geknutselde foto’s met oproep tot een gezellig sportief samenzijn, roeitochten worden er georganiseerd, bescheiden feestjes worden er gevierd en de volgende dag heeft niemand in de gaten dat er überhaupt een feestje geweest is. Onze jeugd ruimt namelijk zijn rommel op! Onze jeugd maakt de soos schoon! Iets wat ze waarschijnlijk thuis niet zullen doen, want daar is het namelijk jeugd voor.

Dan heb ik het ook nog niet gehad over de begeleiding van onze jeugd, want dat wordt gedaan door onze, jawel daar komt ie, jeugd. Onder de bezielende leiding van ons immer jeugdige Mek en Dirk-Gijsbert, dat dan weer wel. Verder zijn er ook heel wat ouders en vrijwilligers die zich intensief met onze jeugd bezighouden, het kost wat inspanning, maar wat is het een plezierig tijdverdrijf! Een gezellige vereniging maak je samen, leer en geniet van elkaar en oordeel niet te snel. Geven en nemen. Leef en laat leven. Lieve roei-jeugd, ik geniet intens van jullie gezelligheid, enthousiasme, leergierigheid en ook van het sublieme tosti-ijzer.

 

Barbara Koudijs-Kok


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube