Logo RV Naarden

Ondertussen op de Coastal in Huizen

Geplaatst op 12-01-2022  -  Categorie: Doldruk  -  Auteur: Marie Tromp

Je zou het bijna vergeten, maar ook de Coastal afdeling in Huizen ligt door de Covid maatregelen stil. We praten je even bij over de activiteiten in de Haven van Huizen.

img-3786Alleen de Zoute Louise de 2X (niet afgebeeld op de foto) mag het water op. We nemen je even mee op een tochtje: Vaar stuurboord uit de werkhaven in. Hier ligt een enorme ark van 70 meter lang, die 13 meter hoog boven de roeiers uit torent. Het is het Museum De Ark van Noach. De ark is volledig met hout betimmerd en ziet er precies zo uit als in de boekjes. Binnen zie je dieren twee aan twee en andere Bijbelse verhalen. Helaas is deze museumboot ook gesloten.

Aan de andere kant van de werkhaven ligt een hotelboot aangemeerd. Tot 1 april vinden hier vluchtelingen een veilige plek om bij te komen. Het COA zorgt hier voor deze asielzoekers.

Wanneer je terug het Gooimeer opvaart en uit de kust van Huizen bakboord volgt, dan zie je bedrijvigheid voor het strand de Zomerkade. De hele Zomerkade gaat op de schop. Er komen luie trappen met zicht op de zonsondergang en beachvolleyballers. Een vergroende kade met ruimte voor terrassen en minder plaats voor auto’s. Voor de roeiers wordt de lange steiger aantrekkelijk. Door hier aan te leggen loop je zo naar de kant en kan je even een drankje halen bij de horeca. Dit voorjaar moet het eerste deel van de Kustvisie klaar zijn. Een impressie vind je hier.

Het waterpeil van het Gooimeer is gelijk aan dat van het IJsselmeer. Begin januari werd er hoog water in de rivieren IJssel en Waal verwacht. Deze stromen uit in het IJsselmeer. Het waterpeil was alvast verlaagd om de grote hoeveelheid rivierwater te bufferen. In de winter wil de waterstand nogal fluctueren. Let daar goed op bij het uitbrengen en aanleggen van de boten.

Roeien met bigblades is heel prettig, zo bleek ook bij de HarbourRace in Rotterdam. Inmiddels liggen er bigblades voor de Cronos in de boot. Nieuwe reddingsvesten komen er ook aan.

Denk je nu: ‘Ja, ik wil ook wel eens Coastal proefvaren!' Zet dan je goede voornemen om in daden. Meld je aan voor een proefvaart via latsaoc.[antispam].@roeinaarden.nl. Zodra het kan maken we een afspraak met je.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube