Logo RV Naarden

Overlijden Ingeborg van der Zee

Geplaatst op 09-12-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Tot ons grote verdriet is Ingeborg overleden op 7 december jl. Ingeborg groeide in de 12 jaar binnen onze Roei uit tot een ongelofelijk actief lid. Gemotiveerd en sportief als zij was, haalde ze haar brevetten in recordtijd en als sociaal mens maakte ze makkelijk contact met andere roeiers. Zo schermafbeelding-2020-12-09-om-09-03-56vormden wij met haar een jaar of 10 geleden onze roeiploeg Gruppo Sportivo, waarmee we sindsdien iedere zaterdag lekker in een gladde vier de vaart op sjezen en als het mogelijk is, ook nog eens maandagavond. Ingeborg bleef tot het laatst toe enorm haar best doen om haar roeitechniek te verbeteren en het was zo leuk om te zien hoe ze de adviezen van de diverse coaches probeerde op te volgen.

Ingeborg genoot niet alleen van het roeien; zij zette zich ook voor in voor de club op allerlei gebied. Zo was ze jarenlang lid van de feestcommissie, trad ze toe tot de midweek-toercommissie en recent ook nog tot de MAC (Materiaal Advies Commissie).

Vanuit haar professie (chief-purser bij KLM) had zij een goed oog voor orde en netheid: oud zitsel voor in de wherries verving ze door (zelfgemaakte) mooie schots ruiten kussens, haalde ze de bezem door de loods als wij er als leden weer een zooitje van gemaakt hadden en bij de bootschoonmaak-actie was zij onze teamleider. Ook zorgde zij bij de verjaardag van een Gruppo-lid telkens weer voor een heel attent en origineel cadeau!

Begin maart van dit jaar - net nadat we nog lekker met haar roeiden in onze vier en vlak voordat Corona ook dat onmogelijk maakte - maakte een ernstige hersentumor plotseling een eind aan alle perspectief.

Daarna ging het helaas snel achteruit. Soms was het mogelijk haar in de tuin van haar huis in Laren even te bezoeken, en zag zij kans om met haar man Sjoerd buiten op de Roei een kopje koffie met ons te komen drinken.

En nu is zij er niet meer; ..... wij zullen haar ontzettend missen.

Gruppo Sportivo.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube