Logo RV Naarden

Rose vom Wörthersee – een uitdagende 16km-skiffwedstrijd!

Geplaatst op 07-10-2021  -  Categorie: Doldruk  -  Auteur: Mirjam van Drimmelen

Het eerste weekend van oktober stonden dit jaar in Nederland twee wedstrijden op de kalender (Heineken vierkamp en de Moordregatta); desondanks trokken 14 Nederlanders, tussen de 39 en 69 jaar oud, naar Oostenrijk voor een 16-kilometer skiffwedstrijd over de Wörthersee. Een prachtig meer omringd door bergen tussen het mondaine Velden en Klagenfurt.

image2
Een hele onderneming, al startend met de logistiek in Nederland. De boten van de skiffeurs van 9 verenigingen (De Ank, Vada, de Zwolsche, De Ank, De Hoop, Naarden, Kogge, Rijnland, de Maas) zijn namelijk op één botenwagen vervoerd. Dankzij de inzet van een aantal ervaren enthousiastelingen en de coördinatie van Dennis Vermeij loopt het allemaal op rolletjes.
Voor een aantal mensen is het een bekende wedstrijd, voor anderen is het de eerste keer. Het inroeien levert de geweldige ervaring op van roeien op een turquoise, glashelder meer, variërend van spiegelglad tot behoorlijk heftig water door de aantrekkende wind en veerboten. En zelfs navigeren op punten 6 kilometer in de verte blijkt te kunnen omgeven van prachtige uitzichten. Naast het inroeien wordt er dagelijks gewandeld, gefietst en gekookt door een kookploeg in wisselende samenstellingen. De laatste avond zijn we, traditie getrouw, uiteten gegaan bij de plaatselijke Italiaan.

Dan is daar de wedstrijddag: 16 kilometer, twee bochten, hoe moeilijk kan het zijn? De voorspelling van lichte tegenwind komt uit; vooral het eerste rechte stuk ervaren de meeste roeiers als behoorlijk uitdagend. Sommigen hebben nergens last van. Kwestie van techniek en ervaring met deining en golven? De laatste 4 kilometer daarentegen valt de wind weg en krijgen we vleugels! Finishen tussen gele boeien voor de organiserende RV Albatros, en het zit erop. Heerlijk gevoel, wir haben es geschafft! Aan het bier. Allemaal ons eigen verhaal, onze eigen mentale reis gemaakt en allemaal voldaan.


De prijsuitreiking na afloop is bijzonder sfeervol, waarbij alle deelnemers met een medaille worden geëerd. Ook de Hollandse verbintenis met deze Regatta is een bijzondere: de organisator is heel trots op onze grote deelname. Bovendien is deze wedstrijd een aantal jaren geleden de inspiratiebron geweest voor de Oude IJsselregatta (georganiseerd door WSV De Ank in Doetinchem).

image1

En hoe deed het team uit Naarden het? Jos Pape deed voor de 3e keer mee. Jos voer de race in een strakke lijn en behaalde in het totaal klassement van 159 deelnemers een verdienstelijke 32ste plaats. Dennis Verweij deed voor de 6de keer mee. Met een tijd van 1.13.26 werd hij tweede in het D-veld en 17de in het totaal klassement. Mirjam van Drimmelen deed voor de eerste keer mee en was in dat licht blij met een 6ste plaats van de 9 deelnemers in het E-veld. En Thomas Koning, die was voor de logistiek een belangrijke teamgenoot. Hij zorgde voor ontvangst en faciliteiten in Neurenberg zodat de rijders van de botenwagen een tussenstop konden maken.

 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube