Logo RV Naarden

Rotterdam Harbour Race: verslag van een zeevaardig avontuur

Geplaatst op 07-09-2021  -  Categorie: Doldruk  -  Auteur: Marie Tromp

Terwijl heel Nederland verwachtingsvol wakker wordt vanwege de eerste Grand Prix op Zandvoort sinds decennia, zijn negen dames en één heer in Naarden zich aan het opmaken voor hun eigen F1: de Rotterdam Harbour Race.

46e86414-ce41-4a67-be5e-d92d164ae2e6 2

Beide dames-teams roeien hun eerste coastal wedstrijd, ieder in hun eigen heat in onze wedstrijd coastal boot de Cronos.

Team Naarden 1: Alice, Patricia, Marie en Marijke gestuurd door Hermien. Team Naarden 2: Petra, Aleid, Marcella, Namkje gestuurd door Ben.

Het parcours start bij Hotel New York, de startlijn ligt net voor de Erasmus brug. Na de brug direct bakboord uit richting de Willemsbrug. Om het Noordereiland heen waar enthousiaste fans kunnen meefietsen en aanmoedigen. We ronden het Noordereiland bij het Antwerpse Hoofd. Daarna in één rechte lijn onder de Hef, spoorbrug en wederom de Erasmusbrug door naar de finish.

Onder een strakblauwe lucht en brandende zon ervaren we het echte zee-roeien, serieuze golven waar met de boot op kan worden gesurft maar die ook de boot ongenadig laten vollopen.

Team Naarden 1 is tot 1 minuut voor de start nog fanatiek aan het hozen voordat stuurvrouw Hermien het startsein geeft. Want in een lege boot is het toch vele malen lekkerder roeien?

Naarden 1 finisht in de tweede heat midden in het veld met een tijd van 22.38.

Naarden 2 finisht in de eerste heat met een tijd van 22.48 bij de laatste 5 binnen 40 seconden van elkaar.

Van de 18 deelnemende damesteams eindigen we uiteindelijk op plek 14 en 15, onder het toeziend oog van onze voorzitter Ernest. Wij beseffen dat er meer dan genoeg ruimte voor verbetering is, maar gaan, desondanks, met een onoverwinnelijk gevoel naar huis. Want meedoen in deze setting was meer dan fantastisch!!3b533934-5ad7-442d-bfe1-90fcd879fc9e 2

(klik op deze link voor de foto’s)

 Ps: Mocht je na het lezen van dit stukje ook wel eens willen zeeroeien? Meld je dan aan via het mailadres latsaoc.[antispam].@roeinaarden.nl.

Wij nemen je graag mee in een proeftocht over het Gooimeer!

 


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube