Logo RV Naarden

RV Naarden heeft een hoofdcoach

Geplaatst op 20-12-2016  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: bestuur

Onze roeivereniging kent sinds enige tijd – en per 1 januari 2017 officieel – een nieuwe functie: de hoofdcoach. Jeroen Geertzen heeft aangegeven deze functie te willen invullen.Coach 2

Wat, waarom

De  hoofdcoach is de verbinding – of met een fraai woord, de trait d’union –  tussen de actieve coaches in onze vereniging en het bestuur. En dan met name de Commissaris Wedstrijden en Jeugd. Onze vereniging kent (gelukkig) een relatief groot aantal coaches. Coaches  die onderling nogal verschillen in ervaring, opleiding en werkterrein. Het is daarom ook niet vreemd dat deze coaches met hun verschil in achtergrond, ambitieniveau en hun eigen ploegen niet altijd op dezelfde lijn zitten.  En dat uit zich dan ook in een verschillende, vaak conflicterende opstelling richting het bestuur ten aanzien van faciliteiten en financiële ondersteuning.

Naast het vraagstuk van de belangen afstemming en vertegenwoordiging van de coaches richting bestuur menen we dat de hoofdcoach ook een belangrijke rol  kan hebben met betrekking tot de kwaliteitsverbetering bij  het ‘coachcorps'. In dat verband is gezocht naar een oplossing waarbij door het bestuur beter kan worden omgegaan met deze vaak conflicterende signalen en verzoeken. Die menen we gevonden te hebben door het instellen van een hoofdcoach.

Zie profiel hoofdcoach RV Naarden.

 

WieJeroen Geertzen

Jeroen Geertzen roeit bij ons al vele jaren als veteraan wedstrijdroeier. Tijdens zijn studie roeide hij zeer succesvol bij Njord, behaalde daar vele blikken, roeide onder meer op Henley en won de Varsity. Bij Njord deed hij ook ervaring op als coach van enkele jongere jaars ploegen.

Het bestaande Naardense coachcorps is ruim vooraf geïnformeerd. Zij hebben aangegeven zeer positief te staan, zowel tegenover de functie alsook tegenover Jeroen.

 

Matthieu Niehe

Voorzitter


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube