Logo RV Naarden

Slag bij Pampus voor Yole de Mer

Geplaatst op 12-03-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Voor onze leden die ook lid zijn van de Roei- & Zeilvereniging Naarden en daar in een Yole de Mer roeien, en alle andere belangstellenden voor zeeroeien én wedstrijdroeien!

Wedstrijdroeien op open water! 

De KNZ&RV Muiden organiseert op 8 april de zeventiende editie van de jaarlijkse roeiwedstrijd op open water, De Slag bij Pampus. Naast de traditionele Pilot Gigs staat deze wedstrijd, een echte titanenstrijd, voor het eerst open voor de Yole de Mer! Boord aan boord, voor de Yole de Mers 6 km, voor de Gigs 8 km. Voor wie geen eigen Yole heeft: er zijn een paar boten ter beschikking gesteld door Filippi. De dames Yole de Mer starten om 11.30 uur, de heren Yole de Mer om 13.00 uur, de Gigs starten daarna.

Slag bij Pampus

Coastal Rowing is momenteel de snelst groeiende tak van sport binnen het roeien. De KNRB benut het jaar 2017 om ervaring op te doen met het wedstrijdroeien op open water conform de reglementen van FISA/World Rowing. Vanaf 2018 is men voornemens zelfs een Nederlands Kampioenschap op open water te organiseren. En de FISA heeft plannen om coastal rowing te introduceren op de Olympische Spelen in 2024.

Grijp je kans om eeuwige roem en glorie te oogsten door deel te nemen aan Nederlandse eerste roeiwedstrijd op open water, die onder goedkeuring van de KNRB georganiseerd wordt. 

 

Voor informatie over de Slag bij Pampus zie de uitnodiging van Muiden (inclusief banenkaart) en neem contact op met Joop Croonen.

En lees ook in de laatste Doldruk de 2 artikelen over zeeroeien/coastal rowing!  

Slag bij Pampus 4

 

    Slag bij Pampus 3


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube