Logo RV Naarden

Spelregels voor gebruik van wedstrijdboten

Geplaatst op 02-03-2020  -  Categorie: Wedstrijden  -  Auteur: Redactie

Als Roeivereniging beschikken we over allerlei boottypes die passen bij de verschillende roeidisciplines. Omdat er soms wat onduidelijkheid is met betrekking tot het gebruik van wedstrijdboten hebben we de regels nog even op img-0538papier gezet. Je vindt deze ook terug op de pagina over wedstrijdroeien

Wanneer ben je een wedstrijdroeier?

Je bent een wedstrijdroeier/ster als je traint voor een wedstrijd met voldoende inzet, ter beoordeling door de commissaris wedstrijden in samenspraak met de wedstrijdcoaches.

Wat zijn de regels per ‘boot-soort’?

Wedstrijd-4’en en -8’en
Deze boten mogen gebruikt worden door alle wedstrijdploegen en hoeven niet aangevraagd worden, wel onderling afgestemd; indien dit botst met het gebruik op de wedstrijddagen, wordt dit gesignaleerd aan de commissaris wedstrijden, die dan de toewijzing voor de wedstrijd regelt.

NB I.v.m. het feit dat we één wedstrijd-acht is kan in overleg en na toestemming hiervan worden afgeweken.

Wedstrijd-2’en en -skiffs
Deze boten moeten per wedstrijd aangevraagd worden bij de wedstrijdcommissaris, niet eerder dan 3 maanden voor de wedstrijd. Toewijzing vindt altijd plaats, maximaal 2 ploegen per boot.

De wedstrijdskiffs Bonnet en Stilet:
Deze twee boten zijn bestemd voor onze beste wedstrijdroeiers; de aanvraag moet goedgekeurd worden door de commissaris wedstrijden in samenspraak met de wedstrijdcoaches.

Natuurlijk dien je als je met meerdere ploegen roeit in een wedstrijdboot de trainingstijden dit onderling te spreken. Overleg dit altijd met elkaar. In de wedstrijdcoachvergaderingen wordt regelmatig het schema met trainingstijden afgestemd.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube