Logo RV Naarden

Sturen in Covid-tijd

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

Wat moet je in Covid-tijd als stuurman/-vrouw? De stuur zit immers maar op korte afstand van een ‘oprijdende’ slag. Dan zitten de gezichten wel dicht bij elkaar.img-1190

De KNRB geeft hier geen bindend advies en laat het aan de stuur over. Mocht je het prettig vinden, dan kun je een mondkapje dragen. Ook heeft het bestuur 15 gezichtsmaskers gekocht (spatscherm). Desgewenst kunnen deze tegen kostprijs (zijnde EUR 7,95) worden aangeschaft. Dit zou je als ploeg kunnen doen en dan aan de vaste stuur overhandigen. Bij wisselende stuurtjes neemt één van de roeiers het masker mee naar huis, ontsmet het en geeft hij deze bij een volgende training aan de betreffende stuur. De gezichtsmaskers liggen achter de bar en zijn via de pinautomaat af te rekenen.

De een zal het onzin vinden, de ander juist prettig. We vertrouwen erop dat iedereen die maatregelen neemt waarbij je niet alleen jezelf het prettigst voelt, maar ook je mede-roeiers én stuur.

Daar waar deze regel 'los' is, blijven de welbekende maatregelen van kracht. Dus hendels ontsmetten na het roeien, 1,5 meter afstand houden, etcetera. Het volledige overzicht vind je in het protocol.

PS... en ja, ook wij beseffen dat de aerosolen van de boeg bij wind tegen over de andere roeiers 'vliegen' en dat dat gewoon kan. Devies blijft dan ook; alleen roeien als je je gezond en goed voelt!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube