Logo RV Naarden

Team Roeikracht en “De sociale cohesie tijdens corona”

Geplaatst op 11-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Normaal roeien wij, dames van team Roeikracht, op zondagochtend. Tijdens de coronacrisis hebben we echter een geheel andere invulling gegeven aan onze wekelijkse sportieve uitspatting; we gaan dus op ontdekkingstocht... 

knipsel-dames

Marie Tromp, Brigitte Haanstra, Marijke de Vos, Karin Fijnvandraad, Alice Scholten en Patricia Musters

Op een vrijdag in april, toen vooral het gemis aan wekelijks contact sommige teamleden teveel werd,  kwam er een berichtje in de groepsapp binnen: wie wil er mee coronawandelen zondag? De eerste keer waren we met 3 personen, de week erna met 4 en inmiddels met 6 dames beginnen we iedere zondag met onze ontdekkingstochten.

We houden ons keurig aan de RIVM-regels. Iedereen neem zijn eigen koffie of thee mee, bij verkoudheid of keelpijn wordt er afgezegd en halverwege de wandelingen pauzeren we op anderhalve meter afstand.

Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder en verkennen we gezamenlijk nog wekelijks de meest bijzondere plekjes van het Gooi tijdens onze wandelingen.

De Bussumse heide vanaf de Groene Afslag, Landgoed Larenberg, Landgoed Kommerlust, Zuiderzee wandelroute bij Huizen, Bosch van Bredius, dorpswandeling Blaricum vanaf Tafelberg heide en afgelopen zondag landgoed Gooilust te ’s Graveland. Onze wensenlijstje is nog lang; voorlopig valt er nog genoeg te ontdekken. Dus door de weeks stappen we in een skiff maar onze zondag houden we vooralsnog voor onze ontdekkingstochten.

Tijdens de wandeling deelt Marie haar botanische kennis met ons.

knipsel
Recepten van vlierbloesemsiroop tot rozenjam en geschiedenis feitjes over de gelopen routes worden opgezocht en nadien in de groepsapp gedeeld.

Coronatijd heeft van onze roeiploeg een semi padvinders wandelploeg gemaakt. Qua sociale cohesie doen we het meer dan goed en gezamenlijk komen we ook tot de conclusie dat we de luxe hebben in een prachtig stukje Nederland te wonen!


Verzoek van de redactie
: Hierbij een oproep aan andere ploegen om ook hun 'ontdekkingstochten' te delen in Coronatijd: we zijn benieuwd!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube