Logo RV Naarden

Veteranen- en jeugdroeiers opgelet. De spelregels

Geplaatst op 11-05-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Bestuur

Het kan eindelijk weer! Ook de veteranen mogen vermoedelijk vanaf donderdag het water op. En iedereen wil heel graag. Omdat we nu met de hele vereniging in C1 en skiffjes  gaan varen, gaan er capaciteitsproblemen opgeletontstaan. Vanaf woensdag kun je het protocol downloaden. Van iedereen wordt verwacht dat hij of zij dat leest. Wij zijn in overleg met de Gemeente m.b.t. toestemming voor de startdatum.

Om dat het hoofd te bieden zijn er een paar punten om rekening mee te houden.

Blokken
We gaan werken met vaste blokken van anderhalf uur, met het idee dat op die manier de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk kan worden gebruikt. Dit betekent wel dat er op vaste tijdstippen relatief veel mensen op de roei zijn, hou dan wel rekening met de 1,5 meter en de andere corona-regels. Anders moet worden besloten om met wisselende starttijden te gaan werken.

Meermansboten gezinsleden?
Helaas is het nog niet toegestaan om met gezinsleden in een meermansboot te gaan varen. We volgen op dit moment de KNRB-richtlijnen en die van de Overheid. Natuurlijk zou het erg fijn zijn en ook logisch als we dit wel snel kunnen realiseren.

Twee trainingen per week (tot 1 juni)
Met jullie hulp (ruim 100 formulieren!) hebben we geïnventariseerd wat de meest gewilde tijden zijn, en op welke tijden er meer ruimte is om te roeien. Op woensdag, zaterdag en zondagochtend kan je covid-overzicht-skiffsverwachten dat er veel teveel roeiers zijn en dat het niet gaat passen. Op andere momenten is er meer ruimte. Maar vol is het! (NB Jeugdroeiers en instructie NIET opgenomen in dit schema!)

Besloten is dat er in principe tot 1 juni per persoon tweemaal per week kan worden geroeid. Eenmaal doordeweeks en eenmaal in het weekend. Als dat al lukt…. Zodat we echt even kunnen kijken en leren hoe het loopt. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat iedereen aan zijn of haar trekken komt. Reserveer de boten op tijd. Indien blijkt dat er vier uur van tevoren nog ‘ruimte’ is dan mag die plek wel opgevuld worden.

Hou het leuk en netjes. Ook geen linkmiegels die eerst onder de naam van hun coach reserveren en dan onder eigen naam.

Instructie
Vanaf nu gaat naast de jeugdinstructie ook de veteraneninstructie van start. Welkom nieuwe leden! Fijn dat jullie ook het water op gaan.

Jeugdleden op zaterdag en zondag
We zijn met de coaches van de jeugdleden in gesprek om voorlopig hun trainingstijden aan te passen zodat zoveel mogelijk veteranen kunnen roeien.

Grote ploegen: opdelen
Grotere ploegen willen we vragen om te splitsen. Op die manier wordt de druk verdeeld over de verschillende momenten in de week. Een andere optie, voor ploegen, combineer de training bijvoorbeeld met hardlopen, de éne helft van de ploeg gaat hardlopen langs de vaart terwijl de andere helft in de skiff stapt.

Als laatste, net als in de winkels en in de openbare ruimte moeten we op iedereen een beroep doen om elkaar de ruimte te geven, ook met boten reserveren. Hou rekening met elkaar, maak zo nodig onderling afspraken om ervoor te zorgen dat iedereen die wil het water op kan. Pas je eigen schema bijvoorbeeld om de week aan.

Corona-coördinatoren
Enorm veel leden hebben aangegeven om als corona-coördinator een steentje bij te willen dragen. Dat is echt geweldig.  Vooralsnog willen we de eerste twee weken kijken hoe het gaat zonder coordinator. Oftewel wees allemaal alert, spreek elkaar aan, wees scherp op de regels en heb geduld. Hebben we de discipline om netjes afstand te houden, handels schoon te maken, niet met te veel mensen in de loods en op het vlot etc etc.

Gedurende de komende weken blijven we kijken hoe het allemaal gaat. Waarnodig kunnen wij bijsturen om zaken beter te organiseren.

We hopen dat iedereen voldoende rekening houdt met anderen en dat op deze manier zo veel mogelijk leden weer plezier kunnen hebben op het water. Geniet er enorm van!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube