Logo RV Naarden

Zwemverbod voor het vlot!

Geplaatst op 05-06-2019  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: redactie

In tegenstelling tot eerdere berichten is er WEL een zwemverbod voor het vlot van onze roeivereniging. Nadere bestudering van het bericht van de Gooisemeren leert dat ook onze societeit en vlot valt binnen het verbodsgebied.

Op de website van de Gemeente Gooisemeren staat een bericht m.b.t. zwem- en magneetvisverbod rond Naarden-Vesting schermafbeelding-2019-06-05-om-13-28-38vanwege 'explosieven. Dit omdat er vorig jaar een brisantgranaat bij baggerwerkzaamheden naar boven is gehaald. Er zou wellicht nog munitie kunnen liggen. Misschien heb je het al gelezen op verschillende nieuwssites.

De burgemeester heeft op grond van artikel 172 lid 3 uit de Gemeentewet ingegrepen met de zogenaamde ‘lichte bevelsbevoegdheid’. Hij doet dit omdat er op grond van de APV geen wettelijk zwemverbod is, maar de situatie op dit moment te risicovol is om niet in te grijpen. Op basis van deze bevoegdheid kan de burgemeester het zwemmen en magneetvissen verbieden en hierop handhaven.

Overtredingen zijn strafbaar, volgens artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht. Leden worden dringend verzocht zich aan dit verbod te houden.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube