Logo RV Naarden

Welkom Piek en Sponton!

Geplaatst op 10-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Op vrijdagavond 7 mei werden twee razendsnelle nieuwe wedstrijdskiffs gedoopt: de Piek en de Sponton. De Sponton werd plechtig toegesproken door Marion Overdevest. De Piek werd gedoopt door Hilbert van der Meer. Hilbert is als wedstrijdcoach, instructeur en lid van de proevencommissie al jaren vier, vijf, soms wel zes keer per week op en langs de vaart te vinden. Marion draagt op haar eigen bescheiden wijze al jaren haar steentje bij op de vereniging. Zij zorgt onder meer voor de prachtige bloemen in het clubhuis en is als lid van de barcommissie altijd druk in de weer als er iets te vieren valt! thumbnail-rvnaarden-botendoop-piek-sponton-7-mei-21-3

thumbnail-rvnaarden-botendoop-piek-sponton-7-mei-21-6Met de Piek en Sponton heeft RV Naarden nu twee nagelnieuwe Empachers in de vloot. Tot nog toe kenden we de bekende gele wedstrijdboten alleen van NK’s, EK’s, WK’s en Olympische Spelen, maar vanaf nu kunnen onze veelbelovende en getalenteerde wedstrijd skiffeurs en skiffeuses zich ook bij RV Naarden verder ontwikkelen in deze topboten. Niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst. Empachers behouden decennialang hun stijfheid en daarmee hun klasse.thumbnail-rvnaarden-botendoop-piek-sponton-7-mei-21-7

De zware skiff werd voorgeroeid door Teun Smoors (J18) die onlangs door de KNRB werd geselecteerd om mee te dingen naar één van de plekken in een nationale junioren boord-nummer. De eerste halen in de lichte skiff werden gedaan door Andrea Falch (DV), die als wedstrijd skiffeuse reeds een aantal mooie successen heeft behaald en onder de bezielende leiding van Hilbert hard aan het trainen is om verder door te stomen naar de dames veteranen skifftop.

De nieuwe botentoewijzingscommissie bestaande uit Judith Teerink, Irene Lipper en Ingrid Schmoutziguer heeft de boten op dit moment toegewezen aan: Sponton - Teun Smoors (J18); coach Bart Smoors; Piek – Andrea Falch (DV); coach Hilbert van der Meer; Piek – Sarah Rüger (M16); coaches Joost Pronk van Hoogeveen en Leo Koudijs; Piek – Lisa Schmoutziguer (M18); coaches Joost Pronk van Hoogeveen en Leo Koudijs.

We wensen deze roeiers ongelooflijk veel succes en plezier en we zullen hun verrichtingen natuurlijk met interesse volgen!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube