Logo RV Naarden

Zonnepanelen op de botenloods! 13 mei digitale infoavond

Geplaatst op 07-05-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: bestuur

Er komen zonnepanelen op de botenloods. Het was een verzoek op de ALV twee jaar geleden. Waarom geen zonnepanelen op het dak van de botenloods? Met deze vraag is het bestuur naar de gemeente gestapt. Dit is noodzakelijk want de botenloods is niet van ons. Wij zijn gebruiker. De gemeente was direct enthousiast want zij bekijken nu juist welk eigen vastgoed in aanmerking komt voor het opwekken van duurzame energie. De gemeente doet hiervoor ‘zaken’ met Wattnu, een lokale energiecoöperatie met als doel duurzame energie op te wekken en die voor iedereen beschikbaar te maken.

Postcodegebieden
Door middel van een Postcoderoosproject kunnen mensen uit een postcoderoos samen financieel deelnemen in een installatie voor duurzame energieproductie, zoals zon of wind. De duurzame installatie wordt door een collectief schermafbeelding-2020-05-05-om-21-28-23aangeschaft. De deelnemers wonen in het 4-cijferige postcodegebied waarin de installatie zich bevindt of in één van de direct aangrenzende 4-cijferige postcodegebieden: dezelfde postcoderoos dus. Er doen acht postcodegebieden mee in de roos van de Roeivereniging: 1411, 1399, 1271, 1222, 1309, 1272, 1412, 1401. Feitelijk liggen jouw panelen niet op je eigen dak. Maar bij de roei. Wat wordt opgewekt wordt afgetrokken van jouw persoonlijke energierekening!

Roeiers en directe buren hebben voorrang
Met Wattnu is afgesproken dat 90% van de 220 zonnepanelen als eerste door roeiers en de meest directe buren kunnen worden aangeschaft. Mochten er dan nog panelen niet verkocht zijn dan gaat intekening ‘openbaar’ en kunnen anderen ook zonnepanelen kopen. 

Informatieavond 13 mei en prospectus
Op 13 mei om 20.00 uur is er een digitale informatieavond. Je kunt je hiervoor bij Wattnu aanmelden via dit webformulier.  Op de Wattnu website kun je de prospectus bekijken. Afspraak is dat vanaf 14 mei de inschrijfformulieren kunnen worden ingezonden volgens het principe van wie het eerst komt wie het eerst maalt. Dit wordt allemaal geregeld door Wattnu, de precieze procedure wordt tijdens de informatieavond toegelicht en vind je op de website van Wattnu.schermafbeelding-2020-05-05-om-21-28-09

Kleine lettertjes
De coöperatie staat los van de Roeivereniging. En rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst…. Als bestuur zijn we direct betrokken bij dit plan. Als vereniging lopen wij geen enkel financieel risico. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt met de Gemeente en Wattnu met betrekking tot dakconstructies, verzekeringen en aansprakelijkheid. Maar op zich vinden wij het een sympathiek idee en is het voor de leden leuk om panelen te kopen. Hoewel iedereen dat voor zichzelf moet bepalen.

Vragen? Bewaar ze voor 13 mei of kijk al even op de website van Wattnu.

Aanmelden voor informatieavond kan via dit formulier.

Achetrgrond informatie en prospectus tref je hier aan.

Hier een filmpje over een postcoderoos.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube