Logo RV Naarden

Zonnepanelen op de loods? Wie weet!

Geplaatst op 28-01-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Redactie

Afgelopen week hebben maar liefst vier leveranciers van zonnepanelen de roeivereniging bezocht. Dit omdat er op de botenloods veel plek is voor zonnepanelen. afbeelding1 2

Achtergrond
Het was een verzoek op de ALV twee jaar geleden. Waarom geen zonnepanelen op het dak van de botenloods? Met deze vraag is het bestuur naar de gemeente gestapt. Dit is noodzakelijk want de botenloods is niet van ons. Wij zijn gebruiker. De gemeente was direct enthousiast want zij bekijken nu juist welk eigen vastgoed in aanmerking komt voor het opwekken van duurzame energie. De gemeente doet hiervoor ‘zaken’ met Watt.nu, een lokale organisatie met als doel duurzame energie op te wekken en die voor iedereen beschikbaar te maken.

Haalbaarheidsstudie
Watt.nu is hiermee aan de slag gegaan en heeft vier partijen uitgenodigd om tot een offerte te komen voor het plaatsen van zonnepanelen. Er wordt gekeken of onze botenloods niet moet worden verstevigd om al die zonnepanelen te kunnen dragen. Ook  wordt gekeken naar de opbrengst, verzekering, kosten en zo wordt de haalbaarheid van dit project bepaald.

Dit gebeurt allemaal onder besturing van Watt.nu, die daarna de zonnepanelen als participaties verkoopt volgens een zogenaamde ‘postcoderoos-coöperatie’. Zie ook: www.postcoderoosregeling.nl Je zou dan dus (afhankelijk van waar je woont) kunnen intekenen op het aanschaffen van een aantal zonnepanelen. Dit is afhankelijk van waar je woont ten opzichte van de roeivereniging er gelden namelijk bepaalde fiscale regelingen. Feitelijk liggen jouw panelen niet op je eigen dak. Maar bij de roei. Wat wordt opgewekt wordt afgetrokken van jouw persoonlijke energierekening!schermafbeelding-2020-01-21-om-14-43-50

De coöperatie staat los van de Roeivereniging. En rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst…. Als bestuur zijn we direct betrokken bij dit plan. Als vereniging lopen wij geen enkel financieel risico. Wel willen we goed weten hoe de dakconstructie eruit gaat zien. Hoe de verzekering is geregeld etc. etc.  Maar opzich vinden wij het een sympathiek idee en is het voor de leden leuk om een paneeltje te kopen. Hoewel iedereen dat voor zichzelf moet bepalen. Laat staan dat het ook nog niet zeker is of het allemaal doorgaat en haalbaar is. Dat wordt nu juist doorgerekend.

Meer informatie volgt zodra een en ander concreter gaat worden.


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube