Logo RV Naarden

Roeisport

Hou je van lekker buiten en in beweging zijn? Dan is roeien vast iets voor jou! Roeien is een sport waarbij je nagenoeg alle spiergroepen gebruikt en omdat je daarbij je gewrichten relatief weinig belast, komen blessures bijna niet voor. Als je regelmatig roeit, krijg je een goede conditie.

Roeivereniging Naarden

Roeien kan op veel manieren: individueel of in een team, puur recreatief of op wedstrijdniveau. Hoewel roeien op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, vereist het goed onder de knie krijgen van de roeibeweging een behoorlijke inspanning.  Voordat je zelfstandig het water op kunt, krijg je daarom eerst een uitgebreide roei-instructie. Zo leer je de roeitechniek, het materiaal, de vaarregels en ook de vereniging kennen. Wanneer je de basis van de roeisport onder de knie hebt, kun je zelf kiezen op welk niveau je de sport wil uitoefenen.

Je vaart bij Roeivereniging Naarden op de trekvaart tussen Naarden en Muiden of in het waterrijke gebied rondom de vesting.

De vereniging beschikt over ruim 70 boten verdeeld over 14 verschillende boottypen.

Deze typen lopen van breed en stabiel (wherry) tot smal en snel (gladde boten) en van één tot en met acht roeiers. Roeien kun je doen met twee riemen per roeier (scullen) of met één riem per roeier (boordroeien). Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen boten met en boten zonder stuurman. Zoals je zult merken als je gaat roeien, roeit elke boottype weer heel anders. Dit zorgt er voor dat je niet snel uitgekeken zal raken op de roeisport.

Rv naarden 4 roeiers in het water

Gezellig verenigingsleven

Naast roeien heeft Roeivereniging Naarden op het gebied van gezelligheid veel te bieden. Iedere weekend is onze sociëteit open. De koffie met koek na het roeien is een kenmerkende traditie binnen onze vereniging. Doordat er leden achter de bar staan, zijn onze prijzen zeer bescheiden. Zowel binnen als buiten op het terras is het heerlijk toeven.

Naast de gezelligheid die de sociëteit biedt, worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan toertochten, vaardigheidsproeven, indoor-trainingen, clubkampioenschappen en jeugdkampen. Het roeien staat natuurlijk centraal, maar als lid kan je ook op andere manieren actief zijn binnen de vereniging. Bijvoorbeeld door je aan te sluiten bij een commissie of te helpen bij evenementen. 

RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

 

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube