Logo RV Naarden

Nieuwe ‘batch’ Boeglappen op komst: een driewerf hoera voor Annemieke!!!

Geplaatst op 07-08-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: redactie

Zoals ook op bijgaande foto goed te zien is, komen er binnenkort weer een flink aantal nieuwe Boeglappen aan. En al sinds jaar en dag is Annemieke Timmermans (op foto) degene die zich daar voor de volle 100 % over ontfermt; prachtig!

annemieke


Voor de webredactie was het eigenlijk niet helemaal helder wat het verhaal is achter de Naardense Boeglap. Na wat veldwerk, hierbij de feiten:

De Naardense Boeglap is al meer dan 15 jaar verplichte kost binnen de vereniging. Aanleiding was een heftige aanvaring in de winter van 2003 tussen twee boten waarbij het slecht kunnen zien van opvarende boten als belangrijkste oorzaak werd aangemerkt. Dit was voor Annemieke (de echtgenote van onze voormalige voorzitter Ad Timmermans; bestuurs-periode 2001-2006) reden genoeg om hiervoor een structurele oplossing te bedenken.

Aanvankelijk ging ze experimenteren met een wegwerkers-vestje van de Wibra. Deze optie viel snel af omdat beide zijden reflecterend zijn, waardoor je niet kan zien of een boot naar je toe roeit of juist van je af. Na een aantal iteraties (incl. het opknippen van meerdere Wibra vestjes) is het huidige model ontstaan.

En zelfs tot op de vandaag van vandaag is Annemieke actief met de Naardense Boeglap. Onderwerpen waar ze nog regelmatig haar gedachten over laat gaan zijn ‘de beste reflecterende eigenschappen van het Boeglap’ (Annemieke gebruikt zelfs een speciale leverancier voor het materiaal uit Enschede), ‘snelheid van drogen’ (Boeglappen kunnen na verloop van tijd gaan stinken en worden dus regelmatig door Annemieke gewassen), ‘minimale productie en onderhoudskosten’ en de ‘meest handige kleur van het touw’ (het touw moet niet afgeven en de kleur van het touw is een indicatie voor de grootte van de Boeglap; zo komen binnen enkele weken boeglappen waarbij wit staat voor S en M en lichtgeel voor L en XL).

Tenslotte kan worden vermeld is dat de Naardense Boeglap uniek is in de roeiwereld. Ondanks dat de Boeglap dagelijks zijn toegevoegde waarde bewijst zijn er zover de redactie weet geen andere verenigingen die iets dergelijks unieks hebben!

Annemieke wil graag nog het volgende aan alle ‘gebruikers’ meegegeven:
- Maak geen knoop in het touw maar gebruik gewoon de daarvoor bestemde koordstopper; knopen zijn er namelijk bijna niet uit te krijgen als deze lang blijft zitten:
- Gooi een Boeglap niet zomaar weg: Annemieke kan de Boeglap vaak een tweede leven geven (binnenkort komt er een aparte bak voor beschadigde of vieze Boeglappen: Annemieke gaat er dan mee aan de slag);
- Wil je je eigen Boeglap of wil je een reflecterende vastzittend vlak op je eigen roeishirt, meld je dan bij Annemieke. Haar gegevens zijn te vinden in de ledenlijst op de website.

Tot slot, namens de hele vereniging, dank, dank, dank Annemieke!!


RV Naarden

Thierensweg 1

1411 EW Naarden

t: +31 (0)35 6940 452

Social Media

Facebook

Webcam

YouTube